Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubezpieczenie QQłki

blackpazner
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wy te kwoty w okolicach 2500-2700 to podajecie na nowe auta z maksem zniżek? Bo ja za niespełna 4 latka i na dodatek pulsara zabuliłem 2000 zł? Czy ten gap to dotyczy również nowych aut, bo mi coś wspomnieli o zabezpieczeniu przed utratą wartości, ale nie padła taka nazwa. 

GAP jest dla samochodów nowych, ale i dla używanych również, do 5 lat.

Ja płaciłem około 2400 zł 1 rok. 2 rok teraz z tego co pamiętam ponad 2500 zł. Kontynuacja ubezpieczenia w ASO, wychodzi najkorzystniej.

Edytowane przez memeQQ

Babka coś wspomniała, że jakby mi rozwalili auto np. za 11 miesięcy lub ukradli to będzie miał braną wartość z dnia wykupienia ubezpieczenia. 

15 minut temu, tomkek1912 napisał:

Czy wy te kwoty w okolicach 2500-2700 to podajecie na nowe auta z maksem zniżek? Bo ja za niespełna 4 latka i na dodatek pulsara zabuliłem 2000 zł? Czy ten gap to dotyczy również nowych aut, bo mi coś wspomnieli o zabezpieczeniu przed utratą wartości, ale nie padła taka nazwa. 

Ja za nowego płaciłem ok 1950zł z rozszerzeniem o samochód zastępczy na czas naprawy w PZU. GAP brałem na 3 lata coś ok 1700 płaciłem. Ale czy starsze samochody też można w GAPa wyposażyć to nie mam pojęcia.

23 minuty temu, tomkek1912 napisał:

Babka coś wspomniała, że jakby mi rozwalili auto np. za 11 miesięcy lub ukradli to będzie miał braną wartość z dnia wykupienia ubezpieczenia. 

Dokładnie tak, gap wypłaca różnicę pomiędzy kwotą z AC a wartością fakturową auta ( przy zakupie). GAP można wykupić na okres od 3 do 5 lat. 

W ciągu 90 dni od daty zakupu możemy wykupić GAP z wartością fakturową. Potem przy przedłużaniu AC z wartością auta na polisie ubezpieczeniowej. 

No mi liczyli wg eurotaxa i jakiś dwóch innych, zacząłem czytać tą "księgę" z Hestii co dostałem...

14 godzin temu, tomkek1912 napisał:

Czy wy te kwoty w okolicach 2500-2700 to podajecie na nowe auta z maksem zniżek?

Ja za qq zapłaciłem 2960 w pzu(wartość auta stówa) , ale:

Oc+ac+nnw+ochrona zniżek oc i ac(bez ochrony- 320) 

Mam 1 szkodę na ac, czyli nie max zniżki. Gdybym nie miał szkody to i ochrona zniżek byłaby tańsza) 

• 3 tygodnie później...

mam firmówkę.

Ale  ubezpieczałem przez swojego agenta. Auto roczne.

Mam 2300 bez Gapa. ( gap jest w leasingu ). Jeżdżę tylko po kraju więc nie potrzebuję szczególnego ubezpieczenia w europie.

A assistance mam przecież z nissana.