Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP12] błędy check engine

Devil1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum posiadam Primerę WP12 1.8 B/LPG dostałem ją od ojca jakiś czas temu był problem z drugą sondą z powodu braku drugiego kata, ale check engine znikł. Za to dzisiaj ciągnąłem przyczepę i zaczeły się dziwne objawy tylko na gazie że samochód zaczął szarpać przy ok 60 -80 km/h i wyskoczył check więc postanowiłem sprawdzić błędy z opisu z forum i wyszły p0420 czyli sonda i p1614 jakiś NATS ale niewiem co to jest NATS i niewiem gdzie szukać pomożecie ??

NATS to z tego co kojarzę ma związek z immobilizerem. A szarpania to bylo przy jakis konkretnych obrotach? Mi wyskakiwal blad 0420 i szarpal w zakresie 2000-2500 i wymieniłem przepływomierz i szarpanie ustąpiło.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

obroty nie pamiętam dokładnie ale na pewno miedzy 2000 a 3500 obr. Samochód normalnie odpala czasem jakiś czas temu miałem problem bo pomimo odblokowania się immo i przekręceniu na rozruch pojawiała się kontrolka immo. 

Dodam że na benzynie nie było objawu szarpania. najgorzej było na skrzyżowaniach gdyż potrafił szarpać i przełączać się na benzynę

Dzisiaj było to samo szarpanie na LPG i zaczyna się od 3500 tys lub jak chce szybciej przyspieszyć a potem to już różnie w przedziale 2 tys do 3 tys. Dodam że na benzynie tego objawy nie ma a nie bardzo się znam na LPG a zaczęło się to robić jak ciągnąłem przyczepę
Problem rozwiązany przyczyną były świece wymieniłem na denso KH16tt i jak ręką odjął.
Do zamknięcia dzięki za pomoc

• 1 miesiąc temu...

Jest ktos w stanie mi wyjasnic co oznacza blad C3100? Jak podlaczylem elma to pokazalo mi blad podwozia. I tu nasuwa sie pytanie czego konkretnie on dotyczy?

Jest ktos w stanie mi wyjasnic co oznacza blad C3100? Jak podlaczylem elma to pokazalo mi blad podwozia. I tu nasuwa sie pytanie czego konkretnie on dotyczy?

To znaczy że nie masz podwozia. :laie_67:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...