olokogz Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Witam, mój problem polega na tym że podczas jazdy w upały 35st. w trasie jak jadę powyżej 120km/h temperatura silnika zaczyna wzrastać do 3/4 skali - wtedy ściągam nogę z gazu, zwalniam i temp wraca do normy. Przy niższych temperaturach dzieje się tak jak mam do pokonania większe wzniesienie na trasie. Czyli można powiedzieć że objaw jest podczas zwiększonego obciążenia. W korkach temp w normie. -Termostat sprawdzony -Wentylatory chodzą -Zalany płynem nie wodą -Brak wycieków Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 nie pamietam już, jak wygląda sprawa odpowietrzenia układu ? ja bym stawiał na pompę wody jesteś pewny że termostat otwiera się do konca ? znane są przypadki zacinania się termostatu też, ostatnio wymontowałem z silnika termostaty ( ma dwa) i po wrzuceniu do wody i podnoszeniu temperatury okazało sie że jeden się bardziej otwiera, normalnie bym nie wyłapał tego że jest nie teges, ale czułem wiekszą temperaturę na głowicach i z jednej strony. Ostatecznie wymieniłem pompę i termostaty i hula jak szalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olokogz Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 z wyciągniętym termostatem nawet jest to samo, odpowietrza się sam(po nagrzaniu trzeba dolac plynu który zassał) lub jest śruba przy obudowie nagrzewnicy. jakos 20kkm temu wymieniałem silnik i pompa wody była ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Wymontuj chłodnicę i przepłukaj pod małym ciśnieniem (szlam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olokogz Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Wczoraj zrobiłem 1.2kkm w trasie, dosyć górzyste tereny i były jaja, temp zew. 30-35st klima odpalona i wskazówka prawie na czerwonym polu, wyłączyłem klime i wszystko wracało do normy z temp.. klime serwisowalem ostatnio, wymiana osuszacza o wszystkich oringow na wężach no i wiadomo nabicie itp. Czy nagrzewanie się chłodnicy klimy może dawać takie objawy jak przegrzewanie się silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 za duzo koncentratu chłodniczego w stosunku do wody. W zimie dał radę a teraz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olokogz Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zalany jest 50/50 woda dest i plyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.