anthraxx Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam.Ostatnio jadąc na autostradzie i mając przypiętą nawigację zauważyłem różnicę w prędkości pomiędzy nawigacją zewnętrzną a prędkościomierzem. Pokusiłem się i wziąłem drugą nawigację i werdykt jest taki ze mój licznik przekłamuje 7km (więcej) w stosunku do nawigacji. Może to dotyczy tylko mojego licznika, ale mi to nie przeszkadza. Przydać się może na wypadek suszenia z krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Może to dotyczy tylko mojego licznika, ale mi to nie przeszkadza. To dotyczy wszystkich, nie tylko Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) U mnie 140 gps to 150 licznik. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Im większa prędkość, tym większa różnica - to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Wieksza roznica nominalnie ale mniejsza procentowo. Przy 40 gps jest 44 na liczniku czyli + 10 %. Dla 140 jest to + 7,15%. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Rockandroll Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Czy aby napewno licznik samochodowy przekłamuje? Stosowałem różne nawigacje GPS w dwóch Oplach, dwóch Nissanach i 1 Mercedesie - różnice zawsze występowały, ok. 7 km/h przy prędkości ok. 120 km/h. Według mnie trzeba zawsze kierować się tym co pokazuje licznik, a nie GPS, zwłaszcza w nowym samochodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Prędkościomierz zawsze musi zawyżać bo takie są wymagania, aby dostać homologację na samochód w EWG. Są na to odpowiednie przepisy i basta. Można poczytać tu: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:31975L0443&from=PL Lub to samo w załączonym pliku DZIENNIK URZĘDOWY WSPÓLNOT EUROPEJSKICH (75_443_EWG).pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Czy aby napewno licznik samochodowy przekłamuje? Stosowałem różne nawigacje GPS w dwóch Oplach, dwóch Nissanach i 1 Mercedesie - różnice zawsze występowały, ok. 7 km/h przy prędkości ok. 120 km/h. Według mnie trzeba zawsze kierować się tym co pokazuje licznik, a nie GPS, zwłaszcza w nowym samochodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Prawie zawsze licznik pokazuje zawyzoną w stosunku do faktycznej. Ale nigdy nizszą. Ale zeby, jak u mnie, licznikowe 44 to bylo faktyczne 40 to juz przesada. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Prawie zawsze licznik pokazuje zanizoną w stosunku do faktycznej. Ale nigdy nizszą. Prawie zawsze licznik pokazuje zanizoną w stosunku do faktycznej. Ale nigdy nizszą. Nie wiem co Ty palisz, ale rzuć to świństwo, albo chociaż zmniejsz dawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Stuff dobry tylko odwrotnie napchalem Roznica u mnie na zimowkach to 10 km przy 150 km/h. W temacie silnika 1,6 digt wrzucilem fotki o spalaniu i widac roznice pomiedzy gps i predkosciomierzem. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi