Freezu Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam, posiadam Primerę P11.144 z Klimatronikiem. Pierwszy problem polega na tym, że na wyświetlaczu pokazuje mi temperaturę w granicach 16-20 stopni. Generalnie na zewnątrz jest 25 stopni, a w samochodzie z 4-5 stopni więcej ze względu na słońce. Tu pojawia się pierwsze pytanie: jest to temperatura zewnętrzna czy wewnętrzna? I gdzie szukać czujnika? Drugi problem jest prawdopodobnie powiązany z pierwszym. Klima właściwie nie dmucha zimnym powietrzem tylko ciepłym. Jeśli się nie mylę, to gdy temperatura w samochodzie jest niższa niż ta ustawiona na klimie to automatycznie włączy się ogrzewanie bez względu na wszystko? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 pod kierownicą z prawej strony masz taka kratkę, tam jest termistor przeczyść go albo sprawdź czy jest podłączony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freezu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 edit: faktycznie przyczyna była pod kratką - rurka i kostka były odpięte, kurz wszystko pozatykał, problem jak ręką odjął dziękuję za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irwusek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam,przepraszam że odkopię temat ale tez mam problem z ogrzewaniem w Primerze P11.144, daje ciągle ciepłym powietrzem. Zmieniałem panel cały klimatronika, czujnik przy chłodnicach z przodu. Mówicie o tym termistorze przy kierownicy za kratką ale jak miałem to rozebrane nic tam nie widziałem :/ Jest rurka która idzie do całej nagrzewnicy ale nic więcej. Może macie jakieś zdjęcie jak to ma wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmy Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam od dwóch dni jestem posiadaczem Primery P11 144 i mam problem z ogrzewanie (jak na początek) na postoju po rozgrzaniu lub krótkiej jeździe temp na "klimatroniku" 22 stopnie robi się ciepełko w samochodzie ale jak ruszę to robi się zimno choć wentylator chodzi wskazówka temp. płynu stoi na 90 a leci zimne powietrze płyn w chłodnicy pod korek więc jak jest przyczyna jak się zatrzymam po chwili jest ciepło ruszam za chwilę zimno a na dworze szału nie ma +2 stopnie. Doradzi ktoś gdzie szukać przyczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Oba przewody od nagrzewnicy mają jednakową ciepłotę po zwiększeniu obrotów ? Jest LPG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmy Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Był zapowietrzony teraz jest Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.