Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odpowietrzanie chłodnicy 1.9 dci p12

bronkzz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu zaczął grzać mi się samochód i ginąć płyn, (samochód nie kopci). Ostatnio jadąc temperatura mi skoczyła bardzo wysoko po czym po spuszczeniu z gazu spadła, płyn uciekł prawdopodobnie zbiorniczkiem gdyż był mokry i trochę ciekło. Wymieniłem termostat i chyba za cholere go nie moge odpowietrzyć, rura górna od chłodnicy robi się bardz twarda a płyn wywala zbiorniczkiem, niby na odpalonym po odkręceniu odpowietrznika  z termostatu napierdziela płyn ale jak zakręcę to przewód robi się ciepły. Jak nim jadę, włącze wentylatory na max, leci zimne powietrze po czym temperatura skoczy do góry i zaraz spadnie i leci gorące powietrze. Wsiądę następnego dnia do samochodu i jest to samo, do czas aż nie zginie płyn. Nie zauważyłem żadnych bąbelków w płynie, auto nie kopci. Czy ktoś może podać całą procedurę odpowietrzania krok po kroku ? ( mój mechanik powiedział, że w tym silniku nie można nawet odkręcić korka od zbiorniczka płynu bo już jest zapowietrzony). Pompa wody wymieniona wraz z rozrrządem ok. miesiąca temu ( przed wymianą też skakała temperatura). Proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...

Miałeś rację, powodem braku możliwości odpowietrzenia układu poprzez termostat była uszkodzona uszczelka pod głowicą. Koszt regenracji + części typu olej, uszczelki itp. 1800 zł. Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...