Aldik Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Najpierw było tak, że na zimnym chodził elegancko ale jak się nagrzał to zaczynał gasnąć, ale tylko na wolnych, tak to jechał normalnie. Rozebrałem przepustnicę i wyczyściłem wszystko łącznie z krokowym, no i teraz ma obroty około 1400 i po dodaniu gazu zaczyna pracować nierówno, co ciekawe zbiera się dobrze i jedzie ok do czasu aż nie zwolnię, wtedy obrotu zaczynają falować mięczy 1400-2000 a po chwili zatrzymuja się znów na ok 1400. Macie jakieś pomysły ? Ktos mi mówił, że trzeba zaprogramować po rozebraniu przepustnicy !? Ale jakoś dziwne mi się to wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wyskakują jakieś błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Wyskakują jakieś błędy? Mam delphi interfejs i nic nie pokazuje. Bez błedów, check tez nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 czujnik temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Który czujnik ? I czemu tak dziwnie padł nagle ? Jakoś nie wydaje mi sie hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 jeżeli zaadoptowałeś przepustnicę to sprawdz czujnik temp silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 A jak się ją adoptuje ? Na delphi wyświetla komunikat : "nie dokonane nastawy podstawowe" bład stały 01087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 elektryk samochodowy z programem to ogarnie w 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Czyli rozprogramowało się od rozebrania ? Moze dam rade tym delphi to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie wiem czy delphi da radę. Elektryk samochodowy wziął za to 30 zł. P.S Obys tylko nie uszkodził przepustnicy przy czyszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Hmm a tam sie da coś uszkodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Spotkałem się z tym że niektórzy uszkodzili ale nie straszę Ciebie bo to żadko się zdarza. Jedno jest pewne. Adaptacja musi zostać przeprowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ok to może ktoś mi podpowie jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jeśli koniecznie chcesz sam to poszukaj na forum bo gdzieś to info jest napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Kurcze nie umiem jakoś odszukać hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 To daj do elektryka i miej z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ale ja wole sam - po to jest forum, żeby się dowiedzieć jak samemu zrobić a nie oddawać komuś !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Więc szukaj na forum . Kiedyś napewno było na forum , ale tresci stare sa usuwane chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordGod Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Przepustnicy w almerach z 2000 się nie adaptuje bo jest na lince i nie trzeba. Zobacz czy po czyszczeniu nie została zbyt duża szparka w przepustnicy. A z falowaniem to zobacz świece. Miałem bardzo podobny problem i wymiana świec, które niby dobrze wyglądały pomogło. Możliwe, że wariuje czujnik położenia wału jak masz możliwość to podmień od kogoś i zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Racja kolega ma p11 a nie p12 . Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordGod Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A i jeszcze przepływka może dawać podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ale mam czujnik położenia przepustnicy na niej własnie zamontowany, no i poniżej krokowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi