skywriter Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Pierwsze dni jazdy, głównie autostrada i niefajny objaw przy prędkościach 140-160 km/h - boki tylnego zderzaka z chlapaczami dość mocno drgają - wygląda to tak jakby za chwilę miały odpaść razem z tym zderzakiem... Oglądałem zaczepy, wszystko wygląda oryginalnie - dziwna sprawa. Macie coś takiego u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witaj. To chyba norma w Xsach T30 i T31. Ja zatrzaski wywaliłem i skręciłem śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witaj. To chyba norma w Xsach T30 i T31. Ja zatrzaski wywaliłem i skręciłem śrubami. Często też są w tylnim zderzaku T31są wyrwane miejsca mocowan zatrzasków -przewaznie te ,ktore sa schowane za chlapaczami.Wtedy nawet nie za bardzo gdzie srubą jest złapać. Ja z blachy "wyrzeżbiłem"uchwyty którymi zderzaki z tyłu poprzez śruby połapałem do blachy pod zderzakiem. Teraz w tym miejscu gdzie sa chlapacze zderzak jest bardzo sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Trzeba poprawić fabrykę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzynka Edyta Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Może manual z fotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skywriter Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ano przydałoby się - pooglądałem dokładnie fabryczne mocowanie u siebie i nie widzę aby były jakieś zaczepy zderzaka uwalone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Cóż. Wrzucę foty z T30, a z T31 wstawi Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jechałem wczoraj z Rowów. Równe 170 na Bytów i nic nie działo się w moim t30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Śruby w miejsce zatrzasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-S Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Aby dostać się do kołka mocującego dół zderzaka z nadwoziem trzeba: odkręcić cztery wkręty mocujące chlapacz, rozpiąć kołek stabilizujący nadkole z nadwoziem (jakieś 15 cm od dolnej krawędzi nadkola), odchylić nadkole i pod nim będzie kołek spinający zderzak z nadwoziem. Trzeba go wypiąć i wymienić na nowy bo się obrobił i jest luźny. Można kołek zastąpić śrubką z nakrętką fi 6 lub 8 ale kiedyś jak zardzewieje trzeba będzie ciąć. Ten opis dotyczy T31 Edytowane 3 Września 2017 przez Krzysiek-S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skywriter Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Koledzy - dzisiaj dobrałem się do tych zaczepów i ku mojemu zdziwieniu spinki trzymały, ale pęknięte są te końcówki blachy od nadwozia i to w tym samym miejscu po obydwu stronach... na razie zrobiłem zaczep tymczasowy z linki plastikowej - znalazłem otwór w nadwoziu niedaleko oryginalnego zaczepu. Mieliście też coś takiego u siebie? http://ifotos.pl/zobacz/123jpg_qhsxrxq.jpg http://ifotos.pl/zobacz/321jpg_qhsxreh.jpg Edytowane 5 Września 2017 przez skywriter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi