Jahuu Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam Pacjent - Almera '02 Hatchback 1.8Mam problem z czujnikami cofania tylnymi, oryginalnie zamontowanymi(z tego co rozumiem, są wpisane w książkę serwisową, z datą sprzed sprzedaży).A mianowicie: w momencie wbicia biegu wstecznego, następuję piknięcie i system wydaję sygnał z regularna częstotliwością, co jakieś 1-2s, jednak w żaden sposób nie reaguje na jakiekolwiek przeszkody które się znajdą za tylnym zderzakiem. Pika tylko regularnie i tyle.Dodam, że samochód kupiłem niedawno i miał małą stłuczkę z tyłu, przez co jeden z czterech czujników wpadł do środka zderzaka. Odkręciłem zderzak i po oczyszczeniu wpadniętego czujnika wkleiłem go na miejsce z zachowaniem ostrożności aby nadmiar kleju nie dostał się do elektroniki. Jeżeli chodzi o okablowanie to nie zauważyłem jakiś przerwań obwodów czy uszkodzeń izolacji.Może ktoś z Was miał taki problem? Dodatkowo mogę nadmienić, że mam też problem z alarmem CLIFFORD Challenger ST-800 i pilotem NATS, a mianowicie nie mogę otworzyć z pilota samochodu, zamknąć owszem. Nie wiem czy ten alarm w ogóle działa, ale może to ma wpływ na czujniki cofania? Może to jest powiązane, bo oba wydają dźwięki z tego samego urządzenia? Nie wiem, zgaduję Do alarmu ściągnąłem sobie instrukcję i będę próbować go przeprogramować ale to dopiero jak mi samochód wróci z warsztatu. Dzięki wielkie za każdą pomocPozdrawiam J. up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiderman Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Mam podobny problem z czujnikami cofania z rana. Piszcza i nie reaguja na przeszkode. A popoludniujest Okey. Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.