Quaczek Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Miałem w planach regenerację tylnych zacisków w mojej Primerze 99 Lift, bo ręczny przestał łapać i tylne lewe koło zaczęło się lekko grzać, ale mechanik mi krzyknął za regenerację jednego zacisku bagatela 300zł... I teraz się zastanawiam, czy nie lepiej kupić po prostu nowy zacisk? Znalazłem na alledrogo zamienniki http://allegro.pl/nissan-primera-p11-96-01-zacisk-tylny-tyl-prawy-i5921455980.html ,pytanie tylko czy taki zamiennik nie wysypie się po roku lub dwóch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Sam sobie zregeneruj te co masz koszt za oba wyniesie w okolicach 50 zł . Ja dwa razy regenerowałem w dwóch rożnych primierach i wszystko ok. Poszukaj na forum był poradnik jak to zrobic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba771 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A wiecie moze jak tłoczki w tylnych zaciskach są mocno skorodowane brak uszczelek gumowych to czy moze byc tak ze w środku też sa wżery i nie da sie zastosować zestawu naprawczego Nissan N15 tłoczki praktycznie stoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Jeśli nie chcesz się bawić w samodzielną regenerację to zamów sobie na alledrogo regenerowane zaciski. Koszt jednego to 150 zł + przesyłka + 150 zł kaucja która jest zwracana po odesłaniu starego zacisku. Ja sobie zamówiłem i jestem bardzo zadowolony. Działa jak nowy a sprzedający szybciutko zwrócił mi pieniążki.... Ja jestem zdania że lepiej zregenerować stary ale oryginalny zacisk niż bawić się w zamienniki niewiadomej jakości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrodrigezz Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Witam Koledzy, rownież chcialbym zregenerowac zaciski tył do primerki. Przeszukalem forum ale niestety linki które były wrzucane do tego tematu juz nie działają w sumie nie ma co sie dziwić po 8 latach od utworzenia wątku. Jeśli ktoś z Was dysponuje instrukcją proszę o kontakt informacje na prywat bądz instrukcje na mail. Pozdrawiam I z góry dziekuje wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 W dniu 28.09.2018 o 18:59, rrodrigezz napisał: Witam Koledzy, rownież chcialbym zregenerowac zaciski tył do primerki. Przeszukalem forum ale niestety linki które były wrzucane do tego tematu juz nie działają w sumie nie ma co sie dziwić po 8 latach od utworzenia wątku. Jeśli ktoś z Was dysponuje instrukcją proszę o kontakt informacje na prywat bądz instrukcje na mail. Pozdrawiam I z góry dziekuje wszystkim. Może przeoczyłeś, ale to jest pierwszy temat jaki się wyświetla po wejściu w ten dział: P.S. Sorki, nie zauważyłem, że zniknęła instrukcja Musze poszukać, bo chyba kiedyś ją pobierałem - jak znajdę dam znać Jest tutaj: https://drive.google.com/file/d/0B-kSbQGG9WwJYTIxYjU5ZDQtYTBhNS00MzhhLTgyN2ItM2U4MzcxNjc0OTI5/view?hl=en&authkey=CJ7Sh4UH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrodrigezz Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 c@rlos. Wielkie dzieki za instrukcje pobrałem działa teraz czeka mnie reanimacja tylnych hamulcy w mojej primerce . Dzieki takim ludziom życie jest prostrze. Pozdro i dziekuweczka jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.