luki2320 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Moja primera ma silnik 1.6 109 i powiem tak że bardzo ciężko ją rozpędzić a przy górce to nawet ja muli na 3 co to może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 jakieś błędy wyskoczyły? może to być któryś z czujników położenia wałków albo rozrząd albo katalizator albo nieszczelny układ dolotowy . Podaj więcej info i konkretniej i wtedy będzię nam łatwiej pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2320 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Żadne błędy nie pojawiły się, rozrząd jest ok bo był sprawdzany. Ten problem z brakiem mocy występuje tylko na wzniesieniach gdyż na prostej auto nie traci na mocy. Jest to silnik benzynowy 1.6 zagazowany ale problem występuje również na benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Sprawdź kompresje na garach ! Na zaworach Ci nie gra? Były kiedy kolwek regulowane ? Pzd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2320 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A jak to mam zrobić bo ja to się na tym wogole nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 To albo do mechanika lub musisz kupić lub użyczyć przyrząd pomiarowy. Ale do tego i tak potrzeba x2 ludzi. Najlepiej jednak jak oddasz auto do mechanika bo nie masz o tym pojęcia, ponad to sprawdzi luz zaworowy i wyreguluje o ile jest co regulować po pomiarze kompresji na garach. Całkowity kosz to w granicach 2,5 stówy Pzd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.