ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Panowie, czy ktoś wie, gdzie w NOTE znajduje się jednostka komputera BCM (body control module) - taka jak na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Może czekać Cię sporo rozbierania, bo siedzi to pod deską rozdzielczą. Nie pamiętam tylko w którym miejscu dokładnie. Myślę, że jak zdemontujesz radio ze srodkowymi panelami nawiewu to będziesz w stanie dostrzec ten moduł. Sprawdziłem u siebie, ten moduł znajdziesz tak jak pisałem pod deską a dokładniej za "jaśkiem" od pasażera. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez marcin3006 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Po wyjęciu schowka będzie do tego jakiś dostęp? Muszę posprawdzać połączenia a nie wiem jak się tam dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jak na obrazku, będzie raczej kiepsko https://partsouq.com/tesseract//images/global//NIS201504/source/EL/015_253_2992128.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Skoro podłączają tam autoalarmy, to jakieś dojście być musi. Nie sądzę, żeby trzeba było rozebrać pół samochodu żeby tam dojść - choć kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Zdemontuj w pierwszej kolejności panel z radiem i schowkiem nad nim, tamtędy jest najblizej. Jak nie będzie dojścia to schowek przed pasażerem i sprubuj od spodu. A tak na marginesie to w czym jest Ci ten moduł potrzebny? W serwisówce jest napisane, że musi on zostać zaprogramowany gdy jest niepodlaczony do obwodów samochodu. Na Twoim miejscu zastanowiłbym się 2 razy zanim zaczne coś majstrować. Jest on także odpowiedzialny za inne podzespoły w samochodzie jak np. wycieraczki czy czujnik deszczu/zmierzchu. Podłączenia czego chcesz sprawdzić? Jak nie wywiadzie Ci połowa samochodu to raczej przyczyn szukaj gdzieś indziej. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez marcin3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 O ile się nie mylę to już na ten temat pisałem Ci w innym wątku.....coś z alarmem, sam się uruchamiał czy coś podobnego ? Uważaj na ten modem bo możesz coś więcej zepsuć. W Notku jest szyna CAN więc wypinanie lub wpinanie czegokolwiek trzeba robić ostrożne bo inaczej serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Mam problem z centralnym zamkiem. Zamek samoczynnie puszcza na postoju lub na jakimś wyboju. Jak oglądałem serwisówkę podłączania autoalarmu to widziałem, że podłącza się sporo przewodów pod linie podpięte pod bcm. Pomyślałem, że może coś się tam poluzowało, że podociskam wtyczki itp. Autoalarm był podłączany w ASO. Może coś się z czasem poluzowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zdjąć trzeba górny panel ( nr 2 na zdjęciu ) i zlokalizoać BCM , Potem go odłączyć i można wyjąć. Po wymianie trzeba go skonfigurować w Consulcie. https://zapodaj.net/ccecb34827d91.jpg.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Nie chcę go wyjmować. Raczej posprawdzać połączenia - podociskać wtyki. Czy ktoś z kolegów zdejmował ten górny panel podszybia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Kiedyś tak... ale E11 już dawno wyszło z produkcji...zdaje się,że blisko mnie stoi jeden.. przejdę się i jak zobaczę panel to powinienem sobie przypomnieć jak to szło. Gdzięś też była chyba instrukcja co po idzie.. poszukam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Masz z serwisówki.....żeby zdjąć górę deski odkręcasz 3 śruby a reszta to zatrzaski. https://www.fotosik.pl/zdjecie/1fb6048291244fcd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Czyli wychodzi na to, że zdjęcie samej góry to pikuś. Tak też pomyślałem, że skoro alarmy montują w salonach, to nie jest możliwe aby do tego celu rozbierali pół samochodu . Ale gdzie kurcze te śruby ? Nic tam nie widać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Już wiem.......ściągasz boki belki przedniej, obudowę zegarów i nawiewu kierowcy. Potem ta góra jest na wcisk. http://stal-car.net/Zdjecia/673d2341-b127-4ed3-b854-1035955e1fcd.JPG Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez M@reS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Z zdjęcia wynika, że obudowy zegarów i nawiewu chyba nie trzeba. Da się to chyba wyjąć bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Może i da ale masz fajny dostęp żeby czegoś nie urwać. Będzie widać te zatrzaski. A ściągnięcie obudowy zegarów to 2-3 min. Kurde....wujek google się kłania https://www.bazarek.pl/produkt/9016208/deska-rozdzielcza-panel-gorny-obudowa-deski-note.html Te 3 miejsca zaznaczone przy szybie na serwisowce to nie śruby tylko takie "wsuwki" które wsuwasz a potem zatrzaski i siedzi. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez M@reS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Powiem Ci szczerze, że nie przypuszczałem, że ten element zdejmuje się w ten sposób. Oczami wyobraźni widziałem rozbieranie całego podszycia z zegarami itp.... Dlatego nie szperałem za mocno w google. Błąd! Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ja też jestem zaskoczony, że tam nie ma ani jednej śruby i to nigdzie nie odstaje ani nie skrzypi !!! W innych autach jest po kilka śrub a i tak się wygina i trzeszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A masz doświadczenie w ściągnięciu obudowy zegarów ? Jak to szybko zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Górna obudowa kierownicy śrubki i zatrzaski......obudowa zegarów zatrzaski ciągniesz do siebie.......obudowa nawiewu kierowcy też zatrzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi