Gość element07 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam Niestety przesła zamykać się szyba w almerze N16. Wymieniłem włacznik od strony kierowcy i nic to nie dąło. Zaobserwowałem że szyba po prawej stronie działa bez zarzutu , natomiast od strony pasażera nie zamyka się (nie reaguje na włącznik z lewej strony wogóle) natomiast jak próbuje otworzyć prawym włącznikiem to działa lecz nie reaguje na zamknięcie. Co może być przyczyną. Bezpieczniki już sprawdziłem i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Masz automat czy musisz trzymać przełącznik od podnoszenia szyby? Ja miałem podobnie jak opisujesz na automacie od strony kierowcy. U mnie wystarczyło oczyścić prowadnice i potem przesmarować je np. sprayem silikonowym. Te prowadnice dają wbrew pozorom spory opór przy podnoszeniu śybu. Słyszałeś ostatnio w czasie jazdy jakiś trzask? Być może, coś w mechanizmie podnoszenia strzeliło. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.