prypec Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam. Mam problem z błędem p0171 (mieszanka b1 za uboga) po skasowaniu błędu wywala ponownie po kilkunastu kilometrach. przepływomierz czyściłem juz kilkadziesiat razy ponieważ po jakims czasie wydaje mi sie ze traci moc nieraz jest tak ze potrafi stracić na chwile moc przy wciśnietym gazie na max, zawsze po czyszczeniu auto ma dużo więcej mocy i nie występuje przerywanie potem spada. i własnie od niedawna zaczął wywalać p0171 dodam ze auto jest z gazem. Denerwuje mi oko ten check. dodam ze rano na zimnym silniku na ssaniu auto ma tak jak by się zalewało wciskam gaz auto nie przyspiesza muli i dopiero jedzie. Od czego zacząć sonda, przepływomierz ? dodam ze kupiłem używany przepływomierz ale był gorzej brudny jak mój i auto chodziło jeszcze gorzej. podejrzewam przepływke była sporo razy czyszczona nawet malutkim pędzelkiem. chce się upewnić czy to na pewno przepływomierz. dodam że mam dostęp do komputera i mogę sprawdzić niektóre parametry. primera p11 lift sr20de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Od czego zacząć zakręcenia butli z gazem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prypec Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 zakręcenia butli z gazem zobaczyć czy na samej benzie wyskakuje błąd ? Dodam tez ze na wolnych obrotach co jakis czas obroty spadna mniej wiecej do 300. Jakies pomysly ? Jakies pomysly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.