maniek2092 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witam dość długo mnie nie było i mam 2 zagadki. Pacjent Almera 1.4 87km. sedanPo wymianie tarcz przednich + kloców w serwisie + przegubu zew.mam takie objawy po przejechaniu : pierw coś strzelało jak ruszałem do przodu potem do tyłua teraz po 3000km puka na nagraniu dodaje i odejmuje gazu oraz w ostatnich 10 sek nagrania zmieniam bieg słychaćtez stukhttp://www38.zippyshare.com/v/TfvO3XKq/file.htmlten stuk dochodzi z prawej strony ( według diagnosty półoś krótka) ale nie powiedział czy przegub wew , zew czy sama półoś.też podejrzewa łożysko oporowe.kolejny stuk zagadkowy dla diagnosty w lewym kole , dźwięk niczym jak by duże krople deszczu uderzaływ dach samochodu , na nagraniu trochę słychać , diagnosta ustalił, że jest lekko wyczuwalny luz na sworzniuktóry nie powinien dawać takiego stuku , stuk dochodzi jak by z dolnej części wahacza. tuleje ocenia Stacja po szarpakach na dobre niewymagające wymiany ( może łożysko amortyzatora ? ). http://www38.zippyshare.com/v/0Z1me88n/file.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Maniek,nie wiem czy tylko u mnie tak jest ,ale nie mogę odtworzyć nagrań.Co do stuku z prawej strony,może to być zbieg okoliczności z tą wynianą tarcz.Może to prawa poduszka silnika? Też miałem podobne objawy w Qashqai'u dodanie gazu stuk,zmiana biegu stuk.W serwisie też stawiali na przegub,ale po moich namowach ,oględzinach i porównaniu z nową poduszką,jej wymiana okazała się strzałem w dziesiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek2092 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 A gdzie mogę dodać nagranie z dyktafonu by działało na forum ?PS: kolega mi dziś szarpał za półoś i ten sam dźwięk , czyżby przegub wewnętrzny ???możliwe są luzy na półosi ? no ci powiem poduszki też ok. ruszali nimi łomem , przyglądali się , kazali mi na 1 biegu bujanie robić samochodu na ręcznym i patrzył czy poduszki ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Ja tez nie moge odtworzyc nagrania. Najlepiej wrzucic nagranie na YT. Czeste usterki przegubu wewnetrznego obawiaja sie drganiami kierownicy. Przynajmiej ja tak mialem w innym aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 luzny zacisk hamulcowy bedzie stukał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.