lamcpp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Wczoraj demontowałem reflekor przedni w swojej Almerce N16 2003r i wysunął mi się silniczek regulacji reflektora.Właściwie to nie wiem czy wysunął czy ułamał, bo teraz gdy próbuję włożyć go na swoje miejsce to odpada. Dwa pytania (laika): - w jaki sposób przytwierdzić ten silniczek do lampy (czy te ząbki które ma powinny jakoś się zagłębić w lampie?) - w jaki sposób wyregulować światła przy pomocy tego silniczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Wkładasz silniczek na wielowypusty do lampy, patrząc aby kulista część trzpienia silniczka trafiła w gniazdo w reflektorze - dociskasz "z czuciem" (kliknięcie = trzpień wskoczył w gniazdo) i przekręcasz w prawo lub w lewo (wyczuwasz w którą stronę bo inaczej nie wejdzie). Sprawdzasz tylko czy przełącznik regulacji świateł (w kabinie) jest ustawiony na "0" , a jeśli wymieniałeś żarówkę lub regulowałeś pokrętłami w reflektorze - jedziesz na stację diagnostyczną i za groszę ustawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.