Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Turkot z silnika 1,9dci 120KM 2005r.

MarcinSz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu zauważyłem, że auto stało się jakby słabsze. Jadąc sobie pewnego dnia spokojnie bez dużej prędkości coś zaczęło tyrkotać że tak nazwę z silnika. Dźwięk jakby coś stukało o szprychy w rowerze. Miałem jeszcze kawałek do domu to postanowiłem pomału jechać dochodząc do 4 biegu bo na 5 dostawał lekkich wibracji i nie miał mocy Więcej rozpędzałem go i wbijałem luz wtedy to turkotanie ustawało. Jadąc tak jeszcze z 20 km doszło piszczenie metaliczne. Zatrzymałem się na poboczu i go zgasiłem po czym już nie chciał odpalić bo zapaliła się do tego kontrolka od imobilajzera. Wioząc go do warsztatu na lawecie i zjechaniu z lawety samochód odpalił i nie było słuchać tego tyrkotania tak jakby się naprawił. Czekam na wiadomość od mechanika aż sprawdzi co go boli. A może ktoś z was miał taki przypadek i się podzieli? Pozdrawiam   

Silnik przytarł się na korbowodzie. Stąd te klekotanie na wyższych obrotach. Czeka mnie rozbiórka silnika i regeneracja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...