Karol1708 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Koledzy proszę o pomoc w kwestii Murano Z50 . Problem polega na tym że cały czas występuje wyciek oleju z simeringu na uszczelnieniu półosi a reduktora . Autko już po 6 mechaniku simeringi wymieniane zawsze nowe to oryginalne i zamienniki półoś też wymieniona . Za każdym razem problem powraca po przejechaniu paru km. Już nie mam pomysłu w czym jest problem . Problem jest ogromny ponieważ wyciek jest i wycieka olej na układ wydechowy przez co zapach w środku jest okropny . Koledzy proszę o jakieś rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk_wl Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 może wytarta jest już półoś i wymiana uszczelniaczy nic nie da, u mnie wymienione były przy 116 tys mil i na razie mam 125 tys i nie cieknie, ile masz przebiegu . PS. umieszczenie pod tymi półosiami wydechu jest pierwszorzędne , smrodek od razu daje znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1708 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 może wytarta jest już półoś i wymiana uszczelniaczy nic nie da, u mnie wymienione były przy 116 tys mil i na razie mam 125 tys i nie cieknie, ile masz przebiegu . PS. umieszczenie pod tymi półosiami wydechu jest pierwszorzędne , smrodek od razu daje znać Problem polega na tym że półoś też była wymieniona ( pasowanie nowego simeringa do nowej półosi i wszystko pięknie pasuje { pasuje się ciasno } ) po montażu parę km. problem powraca ręce opadają . W/g licznika 130tys km. wersja europejska . Koledzy proszę o jakiekolwiek podpowiedzi ponieważ mi już brak sił i pomysłów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk_wl Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 może problem jest z odpowietrzeniem tej skrzyni kontowej (reduktora) i ciśnienie oleju wywal simerin półosi prawa pół oś idzie z reduktora lewa bezpośrednio ze skrzyni , ten odpowietrznik jest na samej górze "reduktora" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1708 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 może problem jest z odpowietrzeniem tej skrzyni kontowej (reduktora) i ciśnienie oleju wywal simerin półosi prawa pół oś idzie z reduktora lewa bezpośrednio ze skrzyni , ten odpowietrznik jest na samej górze "reduktora" I to jest miła podpowiedz ( może to będzie to ) ale jeżeli masz kolego jeszcze jakieś pomysły to proszę . Autko w piątek idzie z powrotem do mechanika . Każda rada na wagę złota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.