john80 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Hej, moja Almera stała kompletnie nieużywana na parkingu przez prawie 6 tygodni. Dzisiaj ruszyłem i auto przy hamowaniu wydaje dziwne dźwięki. Porównałbym to do dźwieku jak opona ma guza lub jest fatalnie wyważona takie łułułu i TYLKO w czasie hamowania :-( Tarcze i klocki są ok, nie mają więcej niż 7 tysięcy... wydaje mi się też, że ciut gorzej hamuje, ale to może być wrażenie bo mam po operacji słabszą nogę. Jakieś sugestie co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zapieczone (podrdzewiałe) prowadnice zacisku. Zdjąć zaciski, oczyszcić prowadnice i przesmarować smarem do zacisków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john80 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 OK dzięki za informację... niestety sam nie umiem tego zrobić :-( czy to samo z czasem przejdzie czy będzie gorzej? Bo podjechać do mechanika to tez nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Mogą grzać się tarcze jak słabo klocki odbijają. Mechanik będzie wiedział co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.