RoboolLFC Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, mam pytanie czy któryś z was wymieniał oryginalny filtr powietrza na K&N? Czy osiągi samochodu się poprawiają, jest odczuwalna jakaś zmiana? Oczywiście chodzi mi o silnik 1.2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Było już wiele razy na forum.Kilka osób już wymieniło,nie tylko w Kaśkach alei w Pulsarach.Odczucia są różne,na pewno jest troszkę głośniej,silnik brzmi bardziej basowo,wg.odczuć jest żwawszy ,czy spala mniej? Trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ok, dzięki za odpowiedz, chyba wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dla 1.6 w X-trailu, odczucie jest zauważalne, już gdzieś pisałem o teście z niewtajemniczonym sąsiadem. Ciut głośniej, ale czy basowo, to raczej nie Na spalanie, w moim przypadku, nie ma żadnego wpływu Jeździłem zastępczą kasztanką z 1.2 i tam już jest głośno mawet bez k&n, a sam filtr demona z niego i tak nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ja nie widzę żadnej różnicy ani w osiągach ani w hałasie. Jedyna różnica na plus to ta, że w każdej chwili możesz przemyć i filtr jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Filtr stożkowy czy wkłąd ? Ja osobicie z dowiadczenia uważam,że nie. Dzwięk silnika możę się lekko poprawić... ale to 1,2 L więc nie będzie to V8 Hemi. Ukłąd dolotowy wraz z filtrem orginalnym został obliczony ( pojemność ukłądu dolotowego itp ) na dany silnik. Zmiana na inny filtr może prowadzić do zmiany tych parametrów. Wzrostu mocy raczej nie spodziewał bym się bez zmiany oprogramowania, pojemnośći ukłądu dolotowego i wylotowego. To oczywiście jest moja opinia tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Moja jest podobna, placebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Osoba,bo to jest prawda.W pewnych przypadkach zamiana na K&N może nawet spowodować wzrost spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Taki filtr tak poprawia osiągi silnika jak kolor czerwony jest najszybszy - wiem bo mam - nie filtr tylko czerwonego QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, mam pytanie czy któryś z was wymieniał oryginalny filtr powietrza na K&N? Czy osiągi samochodu się poprawiają, jest odczuwalna jakaś zmiana? Oczywiście chodzi mi o silnik 1.2 Pozdrawiam Pierwsze pytanie jakie bym sobie zadał, to czy wkład bawełniany nie spowoduje spadku jakości filtracji. Ja tam jeżdże z wkładem toaletowym i wymieniam często ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi