Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Temperatura cieczy

telek86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od niedawna jesteśmy, bo to bardziej żona właścicielami qasqai+2 2010 2.0 dci w automacie. Zastanawia mnie spalanie bo wydaje się dość duże ok 10l. Porównuje spalanie z moim audi A6 gdzie mam 3.0 quattro +tiptronic i spalanie jest niższe. Zaczynam więc analizować i pierwsze co mnie zaczeło zastanawiać to temperatura silnika. Nawet po dłuższej jeździe wskazówka nie jest na wprost jakby temp, silnika była poniżej 90 stopni. Jak to jest w waszych autach?

Będe wdzięczny za odpowiedź, bo zastanawiam się nad wymianą termostatu.

Witam,

Od niedawna jesteśmy, bo to bardziej żona właścicielami qasqai+2 2010 2.0 dci w automacie. Zastanawia mnie spalanie bo wydaje się dość duże ok 10l. Porównuje spalanie z moim audi A6 gdzie mam 3.0 quattro +tiptronic i spalanie jest niższe. Zaczynam więc analizować i pierwsze co mnie zaczeło zastanawiać to temperatura silnika. Nawet po dłuższej jeździe wskazówka nie jest na wprost jakby temp, silnika była poniżej 90 stopni. Jak to jest w waszych autach?

Mam ta samą wersję i również w automacie + 4x4 generalnie spalanie mam +-8l zależy w jakim trybie (miasto, trasa, mieszany) . Jeśli chodzi o temperaturę to mam podobnie jak u Ciebie ale wydaję mi się że to akurat jest ok.

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Mam ta samą wersję i również w automacie + 4x4 generalnie spalanie mam +-8l zależy w jakim trybie (miasto, trasa, mieszany) . Jeśli chodzi o temperaturę to mam podobnie jak u Ciebie ale wydaję mi się że to akurat jest ok.

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za odpowiedź, skoro masz tą samą wersje to dopytam się o działanie skrzyni. Przy jakiej predkosci zapina u Ciebie 6ty bieg? U mnie dopiero przy 130 i obrotach około 3tys. Przy wolniejszym dodawaniu gazu lub też odjęciu powinien zapiąć 6ty bieg, ale nie bardzo to wychodzi.

U mnie 6 zapina około 120 km obroty rownież podobnie. Szczerze to mogło by ją wrzucać wcześniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam,

mojej w manualu pali ok 9 więc 10 jak na automat wydaje sie ok. Na trasie potrafię zejść do 6,5, ona nie ;)

W moim QQ+2 4x4 6-tka załącza się też ok. 120km/h gdzieś w okolicach 2500 obr./min. Jeżeli jest płaski teren, bez obciążeń potrafi utrzymać ten bieg do ok. 95km/h i przy 1750 obr/min. przełącza na 5-tkę. Spalanie w okolicach 7-8l/100km (ciągle min 3 osoby na pokładzie, ale jazda delikatna). Wskaźnik temperatury na środku.

• 1 miesiąc temu...

Widzę, że mam kilku użytkowników używających ASB, więc podpytam. Czy w naszych autach jest poświetlenie wybranego biegu przy lewarku P-N-D-R ? przy włączonych światłach nie ma żadnego podświetlenia, a nie wiem czy jest sens szukać żarówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...