Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pytania nowego właściela P10

Olik

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio Primere p10 rocznik 1991 z przebiegiem ok 400tys km. Nie wyglada źle ale jak to w takich autach pare rzeczy trzeba zrobić.

Z forum juz dowiedziałem sie że do wymiany sa górne wahacze...

1. Mam problem ze wskaznikiem temperatury. Tylko raz lekko sie podniosła po przejechaniu 100km a tak leży. Temperatura wydaje sie normalna, wentylator włącza sie i wyłącza prawidłowo.

2. Auto ma wymontowana klime. Kiedy ustawie ciepłe powietrze i nawiew na twarz i nogi to ze skrajnych kratek (pod szybą) oraz na nogi leciało ciepłe a na środkowych kratkach lekko ciepłe.

3. Cieknie olej ze wspomagania tylko nie wiem czy z pompy czy z górnego węża. Wymienić cała pompe czy tylko bawić sie wężami (nowej pompy chyba już nie kupie)?

4. Pływak w zbiorniku paliwa działa jak w starych fitach (wiekszy poziom lub mniejszy w zalezności czy auto jedzie z górki lub pod górke)?

• 2 lata później...

Ad. 1. Miałem kiedyś problem ze wskaźnikiem temp. tyle tylko, że wskakiwał nagle na max. po uderzeniu dłonią w deskę nad zegarami wracał do prawidłowej pozycji. działo się tak również po wjechaniu w dziurę na drodzę. Wymiana zegarów pomogła, bo nie chciało mi się bawić w szukanie u elektronika przyczyny.

Ad. 2. Ja mam podobnie, ze środkowych leci zimne, tylko przy ustawieniu na twarz leci ciepłe. Klimy nie mam i nie miałem na wyposażeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...