jarek1111 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 GTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Mercedes ma parę fajnych modeli np. S AMG ta nowsza z silnikiem 4,4 biturbo, 6-cio tloczki pod tarcze do 400mm. Kolor czary / srebrny więc do przemalowania na RED. Z Prosiaka zaciski też są fajne i są montowane od czoła więc nie będzie problemu z ich adaptacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 A jak jest zacisk to rozmiary tarcz pod niego są od-do czy musi być konkretny wymiar? Jaki Max wymiar tarczy wejdzie do zetki? 380 wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 to zależy od tego co Ci się w felgę zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Odświeżam temat. Coraz bardziej skłaniam się ku heblom z panamery turbo. Są tam zaciski pod tarcze 390mm. Jest możliwość odpowiedzi (przed zakupem) na pytanie czy wejdzie ten zestaw do mnie? I jakiej firmy tarcze pod to bo jak wpisuje w allegro "tarcze 390mm panamera turbo" to wyskakują tylko Zimmermana po 950/szt. Macie jakieś doświadczenia z tą firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 mój synal ma zinermany w s3 upala to na torach i nic kompletnie nic sie z nimi nie dzieje złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A jakie parametry tarczy muszę brać pod uwagę robiąc kompletny swap by tarcza pasowała pod dany zacisk. No bo średnica wiadomo musi być te 390 ale co jeszcze jest ważne? Czy szukając tarcz pod te zaciski muszę się kurczowo trzymać tego że tarcze mają być do panamery turbo czy mogę wpisać w allegro "tarcze 390mm" i wybierać co mi się podoba? Bo np z ilością otworów to i tak będę musiał kombinować czy dam tarcze z porsche czy z BMW bo przecież nie wkładam ich do porsche tylko do nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 tarcza hamulcowa jest trochę jak felga, liczy się nie tylko średnica i grubość, ale też ilość i rozmieszenie otworów (te można nawiercić) oraz offset (czy tam osadzenie) - powinno być zbliżone do nissanowego, bez tego zacisk wypadnie w złym miejscu... oczywiście można też dawać dystanse... jak chcesz sobie zaoszczędzić bólu głowy to weź z innego nissana np. GTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ale z porsche bardziej mi się podobają wizualnie, są tańsze i mogę od razu kupić czerwone w takim stanie jak mi odpowiada a te z gtr jeszcze byłyby do malowania itp. A z gtr miałyby takie same otwory i offset jak w zet? A czy ma znaczenie to że nissan ma na TYLNEJ OSI zacisk założony z przodu koła a panamera z tylu czy ułożenie zacisku na kole jest dowolne? I jeszcze pytanie czy jak kupiłbym te zaciski od panamery turbo to tarcze najlepiej byloby kupic uzywane oryginaly od panamery turbo z 2016r w dobrym stanie, nowe zamienniki Zimmermanna dedykowane do panamery turbo czy np tarcze z gtr? A może jeszcze inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) / Edytowane 3 Stycznia 2018 przez micho196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ma ktoś pomysł na fajny zacisk na tył do zetki min 4 tloczki bo pod te zaciski z porsche ponoc może być problematyczne dorobienie adaptera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajowy102 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Może przednie brembo z zetki i ori tarcze. Ręczny jest i tak na bębnie, trzeba będzie tylko przerobić zacisk pod węższą tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tak to jeden z dobrych pomyslow ktore biore mocno pod uwagę. A czemu przerobić pod wezsza tarcze? Nie mogę dac pod ten zacisk po prostu tarczy ktora teraz mam z przodu pod tym zaciskiem? A orientujecie sie jaka max srednica tarczy wejdzie pod przedni zacisk brembo w naszych zetkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 lukasz w USA widziałem nawet 8 tłoczki w zetkach nie warto żebyś porzucił pomysł, jest dużo osób w pl które dorabiaja adaptery i to zrobia (bez przesadnych kosztow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Gadałem z Coobciem i mówił że przód zaadoptujemy z panamery turbo bez większego problemu ale z tylem ponoć może być problem. Też wolałbym kupić cały komplet z panamery tym bardziej że nikt nie chce mi sprzedać samych przednich zaciskow na allegro ale jak tyl miałby zostać niewykorzystany to słabo. A znasz kogoś kto może taki adapter dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 jakiś czas temu dla Ciebie szukałem (bo sie napalilem ) ale porzuciłes pomysł ze względu na budżet poszukam może mam gdzieś na komputerze się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajowy102 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tak to jeden z dobrych pomyslow ktore biore mocno pod uwagę. A czemu przerobić pod wezsza tarcze? Nie mogę dac pod ten zacisk po prostu tarczy ktora teraz mam z przodu pod tym zaciskiem? A orientujecie sie jaka max srednica tarczy wejdzie pod przedni zacisk brembo w naszych zetkach? Tarcz raczej nie przełożysz, z tyłu jest tarczobęben - szczęki z ręcznego rozpierają się o wewnętrzną część dzwonu tarczy. Dodatkowo tarcze z przodu mają grubość 30mm a z tyłu 22mm dla tego wypadało by przerobić zacisk. Składa się on i tak z 2 skręconych odlewów więc nie powinno być z tym większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tył tarcza 370Z maks może być 350mm ręczny działa normalnie no i to dobrze już współgra np. z 390mm przodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ale te zaciski z 370 z mi się nie podobają poza tym to są chyba 2-tloczkowe? Mówię o tylnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zaciski można dać inne ale tarcze najwieksze jakie upchniesz by ręczny był to z 370Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Spoko tarcza 350mm może być. Ale powiedz mi z jakich męskich aut mogę wziąć zacisk na tyl? Minimum 4 tloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi