michalrem Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam. Ostatnio wziąłem się za mojego X-TRAILA i chcę nieco poprawić jego stan. Przyszła i pora na klimę - nie działa. Sprawdzone gaz nabity prawidłowo, klima szczelna. Problemem dotyczy sprzęgła od kompresora. Jest w nim kostka na 2 przewody która jak się domyślam w momencie naciśnięcia "AC" załącza to sprzęgło. Problem w tym że do tej kostki nie wchodzą żadne przewody. Nie wiem czy zostały urwane czy co się z nimi stało. W okolicy też ich nie widzę. Czy może mi ktoś podesłać schemat czy jakiś opis z jakiego miejsca te przewody powinny wychodzić? X trail 2.2 136 km. 2004r Ktoś może podpowiedzieć? może jakieś zdjęcie przewodów zasilających sprzęgło klimy? gdzie ich szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Zajrzyj tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61748-instrukcja-x-trail-t30/?view=findpost&p=1159625 i poszukaj sobie dokumentu PG.pdf (POWER SUPPLY, GROUND & CIRCUIT ELEMENTS) dla swojego rocznika. W nim powinieneś znaleźć informację o wszystkich złączach elektrycznych w samochodzie (umiejscowienie złącza, jego budowa, itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalrem Opublikowano 16 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dzięuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.