clavikord Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Witam, czytając dywagacje na temat AUXa do fabrycznych odbiorników i ogromu pracy jaki trzeba włożyć, żeby podpiąć własne źródło dźwięku chciałbym polecić Wam transmiter Xiaomi Roidmi 2S. Transmiter kojarzy się z kiepską jakością dźwięku i tez miałem obawy przed kupnem, ale ja osobiście mam zaufanie do tej chińskiej firmy. Testowałem już ich telefony, odkurzacze, powerbanki i inne gadżety elektroniczne i jedno można powiedzieć. Wzór jakości wykonania (nie pracuje dla nich) ale wracając. Po krótce: łączymy się za pomocą bluetooth, pobieramy apkę na telefon, ustawiamy za pomocą tej aplikacji częstotliwość nadawania, oraz kolor podświetlenia diodki w urządzeniu. Dodatkowo aplikacja pokazuje napięcie w instalacji samochodowej (przed montażem trzeba dogićc trochę listki masowe w gnieździe zapalniczki - po tym zabiegu siedzi sztywno). Teraz widzę, że wyszła nowa wersja, Roidmi 3s, gdzie samo gniazdo troche inaczej wygląda, może wtedy jeszcze lepiej kontaktuje-nie wiem, nie posiadam, mam wersję 2S pod którą się podpisuje. Otrzymujemy: - świetną jakość dźwięku - możliwość automatycznego uruchomienia odtwarzacza w telefonie, po wykryciu połączenia - jeśli mamy w telefonie włączony BT, uruchamiany samochód, automatycznie się łączy i uruchamia odtwarzacz - zestaw głośnomówiący (transmiter ma wbudowany mikrofon - działa średnio jakościowo, ale wystarczająco - porozumieć się da) - 2 porty USB do ładowania 2.1A (i pod tym się podpisuje, sprawdzałem miernikiem) Uważam, że warto wydać 70-80zł i mieć swoją muzyką na bardzo dobrym poziomie jakościowym oraz zestaw głośno mówiący w każdym samochodzie(!), niż bawić się w lutowanie jacka do seryjnego radia. Jadąc w kolumnie znajomi ustawiają częstotliwość transmitera i też bez problemu odbierają Sama aplikacja wcześniej miała problem, podbierała zbyt dużo energii, teraz widzę, że to poprawili. Aplikacja służy tylko do ustawienia częstotliwości nadawania, po ustawieniu można ją zatrzymać, albo odinstalować gdyby ktoś miał problemy z drenażem baterii. Po uruchomieniu BT telefon automatycznie powinien się połączyć juz z transmierem. Podsyłam link do testu na portalu zewnętrznym: https://android.com.pl/recenzje-2/88885-xiaoimi-roidmi-2s-recenzja-test-transmiter/ Edytowane 8 Września 2017 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 ... Otrzymujemy: - świetną jakość dźwięku... Hmm, to pojęcie dosyć względne... Dla porównania org AudioCD słucham na 5 kresek (w trybie Loudness), natomiast OdroidC2+HIFI shield na tym poziomie daje lekki przester bo wzmacniacz nie wyrabia z "mięsem" który dostaje do obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Jakość jest na prawdę dobra. Pod względem audio laikiem nie jestem, lubię dobre brzmienie. Nijak to ma się do nagłośnienia seryjnego Primery, ale jakość jest na poziomie Audio CD w tym samochodzie. Przy braku sygnału jest delikatny szum, ale nie występuje przy odtwarzaniu muzyki. Co do głośności, jest odrobinę ciszej niż przy CD. O żadnych przesterach nie ma mowy :-). Oczywiście trzeba pamiętać, żeby w telefonie wyłączyć wszystkie filtry i EQ . Są na YouTubie filmiki (nawet polskie) z testami tego sprzętu Edytowane 8 Września 2017 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 temat bardziej reklama firmy Xiaomi słynąca z kradzieży technolog. Nie widzę sensu kupowania transmitera jak możesz kupić sobie nowe radio i mieć USB. Ja tak mam. Oczywiści jak będę chciał to obsługę z kierownicy też sobie założę ale ze względu na uszkodzoną taśmę w kierownicy( od przycisków) nie zapiąłem jej do radia. koszt transmitera 80 zł a radia 100 zł . Nie ma to sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Gdyby była tylko jakaś maskownica np, schowka czy też odtwarzacza dvd, to również założyłbym sobie normalne radyjko. Lecz gdy mam bawić się w druciarstwo i zaczynać powiększać otwory w plastikach to dostaje białej gorączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) jakie druciarstwo widzisz u mnie ? Ja mam wersje po liftingowa a półkę mam z wersji przed liftingowej. Nowe radio znajduje się w półce dla dvd. Zapytasz się mnie gdzie mam dvd ? ja mam pod fotelem bo w wersji po liftinowej tam się znajduje. Żaden element nie odstaje bo konsola ma taki sam kształt. Edytowane 11 Września 2017 przez michaell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Nie wnikam czy kradną czy nie kradną, gdyby kradli to przypuszczam byłoby głośno. Produkty mają bardzo dobre jakościowo, a jakim kosztem one są na takim poziomie a nie innym mało mnie interesuje. Nieistotne. Radio oczywiście jest lepszym rozwiązaniem, nie podważam tego (podważam tylko cene, radio za 100zł nowe nadaje się do ...), sam bym chętnie sobie wstawił Alpine tak jak w każdym innym samochodzie miałem. Ten post miał być pokazaniem, użytkownikom Primery P12, że jeżeli ktoś chce mieć własną muzykę na poziomie jakościowym Audio CD, bez przeróbek i tanim kosztem to to jest (moim zdaniem) najlepsze rozwiązanie. Nie jest to reklama, a chęć podzielenia się swoimi wrażeniami. Wydatek był dość mocno spontaniczny, bo wcześniej nie raz miałem przyjemność (albo i nieprzyjemność) korzystania z tanich transmiterków i to moim zdaniem nadawało się do kosza. Tutaj byłem pozytywnie zaskoczony, a że mam inne wydatki niż zrobienie audio jak należy, plus to, że Primera jest samochodem przejściowym (a już musiałem robić generalke silnika ) to zostaję przy tym rozwiązaniu :-) Jakby ktoś chciał przetestować przed zakupem, i jest w stanie zawitać do Warszawki na odsłuch, to zapraszam Edytowane 17 Września 2017 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) xiaomi dobra firma, transmiter chętnie przetestuję, zwłaszcza, że kosztuje teraz poniżej 40 zł (Roidmi 3s) Edytowane 17 Września 2017 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 No ja mam 2S i zaplacilem 79zł, i też widzialem 3S na gearbest za 40zł. Musze się przyjrzeć czym się różnią bo róznica w cenie spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 No ja mam 2S i zaplacilem 79zł, i też widzialem 3S na gearbest za 40zł. Musze się przyjrzeć czym się różnią bo róznica w cenie spora.3 nie ma mikrofonu, dla mnie zbędny gadżet, bo mam osoby zestaw do rozmów Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) jak dla mnie wkladanie dodatkowego radia do primery w schowek to drutem ciągnie tym bardziej pendriwe wystajace przy biegach; 1. radio za 100zł to nie radio chyba że od znajomego używane w eleganckim stanie a tak to 200-300zl trzeba zapłacić. plus przejściówka 2. ludzie grube pieniądze płaca aby radio było sterowane z kierownicy i ładnie wygladało 3. lepiej kupic xcarlink https://sklephadron.pl/zmieniarki-mp3/649-emulator-zmieniarki-xcarlink-do-nissana.html 4. lub cos tanszego http://allegro.pl/nvox-zmieniarka-nissan-mp3-usb-sd-aux-clarion-bose-i5583638138.html no ale o gustach sie nie dyskutuje Edytowane 17 Września 2017 przez jacek22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 wziąłem tego roidmi, 39 zł wysyłką... zobaczymy ile to warte :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Tutaj macie krótką recenzje: A tu apke do tego na androida: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.raymi.mifm&hl=pl Edytowane 18 Września 2017 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 od dziś testuję roidmi 3s i jest BARDZO dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi