JasiQ Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 A z ciekawości jakie paliwo lejecie po chipie? 98 czy 95? Przy okazji jaki też olej lecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Paliwo przeważnie 95,olej 5w-30 shell helix profesional al-m, taki był zalany na pierwszym serwisie w salonie Nissana i taki zalewam do teraz,robię na nim 8-max 10tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Chciałem zrobić chip u siebie w QQ . Firma która miała go wykonać po zhamowaniu poinformowała mnie że sterownik ( HITACHI BAD ) jet przez ich program nie obsługiwany . Po wykonaniu paru telefonów do tunerów w Warszawie zostałem poinformowany że przed wgraniem programu trzeba wyjąć komputer i przelutować styki , a to już ingerencja na którą się nie zdecydowałem . Poczekam aż może będzie można zrobić to bez ingerencji w elektronikę . Szczerze mówiąc wykres z hamowni wyszedł bardzo ładnie . Nie wiem jaki sterownik mieli koledzy którzy wykonali modyfikację ,ale pewnie był sterownik Boscha który bez problemu da się zmodyfikować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Mój Qashqai jest z 2016r,nie wiem jaki sterownik ale wszystko było robione po kablu. Zapytaj może w Kivi Racing Factory w Warszawie,ja na początku z nim się kontaktowałem,ale nie chciało mi się tak daleko jechać,znalazłem w Krakowie. Twój wykres to seria bez bonusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 (edytowane) Wykres bez modyfikacji , dlatego żal że nie ma można zrobić chipa , bo jest potencjał . Edytowane 7 Lutego 2022 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Powiem tak,qashqai 1.6 dig-t nawet bez chipa jeżdzi naprawdę fajnie,ale po czipie jest jeszcze lepiej,tak jak już pisałem czasami przydał by się napęd 4x4 bo potrafi tracić przyczepność na 3-biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Kosteros - zgadzam się:D jak jest sucho to pół biedy ale na mokrym owszem. Ale na 3 to rzadko prędzej 1-2 co to sterownika powiem tak. Mój fachowiec coś przy nim grzebał i mówił że drugi raz to się tego nie podjął za taką kwotę(1.5k) ale dal mi słowo wiec słowa dotrzymał:) Ogólnie stracił na to 8 h ale przynajmniej śmiga bez zarzutu już 8 miesięcy. Gra warta świeczki bo Auto zasuwa jak dzikie. Aż kusi zrobić jakieś pomiary . Od 0 do 100 szybciej od katalogowych 8.9 to na pewno Czuć to nawet jak przy 120 się depnie a on elegancko się zbiera . Tylko co ciekawe ja w seri miałem 187km ( wersja grudzień 2017) po chipie pomad 220. Wiec dziwne ze u ciebie rowno jak podaje producent :/ Ja ogólnie polecam bo przyjemność z jazdy naprawdę jest. Pojadę z ciekawości zmierzyć na hamownie jak obecnie to wygląda i czy coś się zmieniło. Zresztą w lecie były 18 calowe teraz 17. Zabawne jest to że spalanie spadło. Za granicą uzyskałem rekordowe 4.5 (powtórzone kilka razy ) a na mieście jak jadę z psem na pokładzie (eco) to 6-6.5 a jak sam tk już różnie:) ale zazwyczaj poniżej 9 średnio a lubię mocniej depnac jeśli są warunki oczywiście. Wymienił bym intercooler na bardziej wydajny ale nie wiem gdzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Pewnie się powtarzam, ale wciąż nie mogę odżałować, że jak kupowałem pulsara to nie było żadnej krajowej używki z silnikiem 1,6 wtedy, był pół roku później z salonu z Gdańska, ktoś sprzedawał i raptem niecałą dyszkę drożej. Qq wtedy były co najmniej 10-20 tys. droższe. Też bym podkręcił silnik. Juka podkręcili i zrobili poniżej 7 sekund do setki. Coś pięknego jak na auto, które wygląda dosyć zwyczajnie i nie rzuca się w oczy. Choć lampy ledowe z czarnym wypełnieniem fajnie wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Po takich tekstach przestaję się dziwić, że komuś Pulsar pali 10, komuś skrzynia się sypnęła, a silnik nie dożył 100 tys. Wystarczy porównać jak zostały zestrojone silniki Pulsara 1.2 dig-t pod kątem momentu z manualną i automatyczną skrzynią. Pulsar to nie hot hatch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Z tym chipem to też zalecałbym ostrożność.Kolega również podniósł do 220 ale że lubi deptać,zajechał sprzęgło.A dla czego? Bo sprzęgło nie jest dostosowane do wyższej mocy i momentu.Z resztą w tych 1.6 sprzęgło jest i bez podniesienia mocy lichutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 No ja po wymianie sprzęgła ale to raczej efekt poprzednich lat jazdy bo prawie w tym samym momencie co robiłem chip zaczynało padać. Obecnie nie ma problemu ale jestem przekonany że jakbym dał auto na rok powiedzmy mamie to sprzegło by było do wymiany:D Wszystko jest dla ludzi, trzeba dbać oczywiście. Olej 10 tys i filtry itp itd ale jednak warto. To jest 15% więcej mocy a nie 50:) wszystkie elementy silnika i podzespoly bez problemu to zniosą. Zresztą przecież producenci aut sprzedają cały czas w salonach samochody z tym samym silnikiem a jeden ma 30KM więcej od drugiego:) za dopłatą np 10 k:) Trzeba to zrobić w profesjonalnym miejscu za nie małą opłata a nie jakieś boxy za 400zł od Duda garage :P:P Podkręcać i dbać a nic się nie wydarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi