Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP12 / P12] Pęknięty trawers

Przemovsky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!
Mam poważny problem z moją primerą... podczas oględzin sprężarki klimy zauważyłem coś poważniejszego... mam pęknięty trawers. Nie wiem czy spawanie tego ma sens a tym bardziej czy jest bezpieczne. I tu nasuwa sie moje pytanie: Czy trawers z innych jednostek silnikowych będzie pasował do 2.0 benzyny. A jeśli nie to czy może wiecie skąd w okolicach Bydgoszczy można wziąć taki trawers albo całe przednie zawieszenie razem z sankami i trawersem?  :(

Fail i niepotrzebna panika. Pan mechanik nazwał trawersem BEKLE DOLNĄ PASA PRZEDNIEGO.... :thumbsdown:  Jest zaraz za zderzakiem. A ja jak usłyszałem trawers to mój mózg doznał resetu i nie spojrzałem nawet tylko już przeliczałem koszta wymiany. To co pękło trzyma chyba tylko chłodnice i spinki od blendy. Jest tak przegnite że jak sie tego dotknie to sypie sie na ręke jakby ktoś płatki owsiane sypał, po zimie to opanuje a na razie przetopie palnikiem co zostało, wspawam profil żebym nie zgubił chłodnicy, zapaciam baranem żeby przeżyło sól i chyba tyle... co myślicie Panowie?

Edytowane przez Przemovsky

to jest pas przedni tak myslalem dlatego zapytalem.Do kupienia zamiennik pasujący ponad 5 stowek.kupic pomalowac zabezpieczyc po swojemu a narazie hmmm jak uważasz.

wjechałem na najazd, zwaliłem zderzak, wytłukłem pruchno, znalazłem zdrowe miejsca i wspawałem profil. Teraz przez ściany sie moge przebijać :P  Zasmarowałem bitumem wszystko i niech siedzi przez zime, na wiosne wymienię. Samą belke za 100 można kupić a pas przedni w całości za 500-600. więc pomyśle przez zimę i na wiosne będę zwalał wszystko i wymieniał. Temat do zamknięcia  :rolleyes:

zamiennik nowy nie padnie w dwie zimy. kosztuje 150 zł.

Daj info na na forum na zamiennik ktory pasuje plug and play, wszystkie elementy do niego pasuja w szczegolnosci swiatla,posiada otwor na hol,gwint ktory wytrzyma dokrecanie belki i kosztuje 150zl

Edytowane przez Fryc
  • Upvote 1