lamcpp Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Dzisiaj byłem u mechanika na próbie wymiany tarczy hamulcowych,niestety ukręciły się śruby od jarzma zacisku. Mechanik polecił mi kupić dwa nowe jarzma zacisku.Mój samochód: Nissan Almera N16 2003 r 1,8 116 koni, czy będzie pasowało do niego jarzmo zacisku do NIssan Almera 2,2 di?Czy ktoś mógłby podać jakie śruby tam wchodzą (tak bym gdzieś mógł sobie dokupić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Albo lewy gwint, albo lewy mechanik. Jak widział, że nie idzie, to mógł podgrzać palnikiem, albo skorzystać z dobrego klucza udarowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slowik909 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Śruby na klucz 12 do jarzma zacisku kół tylnych w Nissan Almera 2.2 Di. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamcpp Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 No właśnie mechanik kluczem udarowym ukręcił mi te śruby. I teraz znalazł rozwiązanie takie: kazał mi kupić dwa jarzma zacisku (do kół przednich) razem ze śrubami. Na jedynym słusznym portalu aukcyjnym znalazłem jarzma ale bez śrub. Stąd pytanie gdzie takie śruby można dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Nr katalogowy 080442401A Na oko M10x1 lub 1,25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 ... i twardości 10,9 (powinna być na łbie zerwanej śruby - 8.8 lub 10,9) Do nabycia w sklepach z narzędziami i śrubami (koszt 2-3 zł) - byle nie w marketach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamcpp Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Dziękuję za informacje (nabyłem na alledrogo razem z jarzmem zacisku). Jeszcze taka informacja: we Wrocławiu ASO Nissan zażyczył sobie 33 zł za jedną taką śrubę, czyli 33 x 4 = 132 zł + 10% ceny więcej za przesyłkę do 7 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelheart6 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Jeszcze taka informacja: we Wrocławiu ASO Nissan zażyczył sobie 33 zł za jedną taką śrubę, czyli 33 x 4 = 132 zł + 10% ceny więcej za przesyłkę do 7 dni Powinni się solidnie palnąć w dekiel zanim komuś coś podobnego zaproponują. Ja takie śruby dostałem wraz z kompletem prowadnic co kosztowało ~25 lub 30 złotych (dwie prowadnice wraz ze śrubami i chyba gumki do tego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.