Afrance Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Nie pamiętam chyba było gdzieś w połowie. Nowe to nie sprawdzałem. Dolewalem płyn do spryskiwaczy to przeleciałem wszystko. A tu niespodzianka płyn chłodniczy na min. W audi mam cały czas na min ale sonda jest zalana wiec nie ma zadnych błędów auto jezdzi juz tak pare lat wiec tu pewnie będzie podobnie. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 W silnikach 1.6 dci problem z ubywającym płynem chłodzącym leżał po stronie pękającego bloku silnika. Usterka praktycznie nie do wykrycia gdyż płyn przedostawał się w małych ilościach do oleju po rozgrzaniu i praktycznie natychmiast odparowywał przez co nie da się zaobserwować zmiany barwy oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zauważałem ubytki w Qashqaiu 1.2 na starym silniku i na nowym też,więc obydwa miałyby taką wadę???Myślę jednak,że to wina połączeń,któreś może się pocić delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) W 1.2 nie słyszałem o przypadkach ubywania płynu chłodzącego więc tam zapewne jest gdzieś delikatny wyciek. Natomiast co do 1.6 dci to nie mam wątpliwości co dzieje się z płynem jak znika w niewyjaśnionych okolicznościach, wadliwy blok niestety chociaż może być również gdzieś wyciek którego nie potrafią zlokalizować. Edytowane 10 Listopada 2017 przez Mereth92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Problemów z x-em ciąg dalszy, ogrzewanie jak nie działało tak nie działa, dziś byłem w serwisie stwierdzili że silnik jest do wymiany i będą go zmieniać na gwarancji na nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 a co jest przyczyną wymiany silnika? przyznali się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Problemów z x-em ciąg dalszy, ogrzewanie jak nie działało tak nie działa, dziś byłem w serwisie stwierdzili że silnik jest do wymiany i będą go zmieniać na gwarancji na nowy... O! Coś nowego! W Qqłce to wiem,że mnogo tego nawymieniali,ale X??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nowością dla serwisu, w moim X-Trailu, było rozszczelnienie się osłony rozrządu... niestety przypadki chodzą po ludziach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Powiedzieli mi ze gdzieś w środku jest wyciek, co dziwne w oleju nie było żadnych oznak płynu. Teraz wymienią silnik i jeśli się nie poprawi, to dostanę nowy samochód ... Edytowane 30 Stycznia 2018 przez stuff1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Powiedzieli mi ze gdzieś w środku jest wyciek, co dziwne w oleju nie było żadnych oznak płynu. Teraz wymienią silnik i jeśli się nie poprawi, to dostanę nowy samochód ... Pisałem wam o tym już w listopadzie. Nie jesteś odosobnionym przypadkiem, po wyminie silnika będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaceksw76 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Pisałem wam o tym już w listopadzie. Nie jesteś odosobnionym przypadkiem, po wyminie silnika będzie dobrze Witam Widzę że mam bardzo podobny problem jednak proszę o radę czy może to być to samo. Poprzedni kolega pisał że w oleju nie było śladu płynu chłodzącego. U mnie ten ślad jest w postaci dużej ilości gęstego ,, masła" z oleju. A płynu ubuwa dość szybko bo na 300 km ubyło go ponad 1,5 l. Czy masz kolego doświadczenia z chłodniczką oleju czy w niej może byc problem. Przeprowadziłem próbę szczelności układu chłodzenia i po podpięciu manometru do zbiorniczka wyrównawczego i doprowadzeniu ciśnienia ok 1,5 bara przez kilka minut nic się nie zmieniło. Próba była przeprowadzona na ciepłym ale nie do końca rozgrzanym silniku bo tylko ok 60-70 st temp cieczy chlodzącej Mój X jest z 2014 r - od października jest po gwarancji z przebiegiem 80 tyś km i w miarę spokojna jazdą bo samochodem jeździ żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Po wymianie silnika bez zmian, tak samo ogrzewanie nie dziala . W poniedzialek ide sie klucic o nowy samochod ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Widzę że ten serwis w którym byłeś to raczej nie ma pojęcia czego i gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Serwis jak serwis, ale był nawet główny mechanik z Nissana i poległ , no nic samochod będzie wymieniony tak czy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Panowie tak trochę z boku, ale pracuję w fabryce produkującej chłodnice, grzejniki, kondensory itp. itd. oczywiście samochodowe. Przy produkcji można zrobić takie czary że żaden mechanik bez wyciągania wszystkiego na wierzch i np rozcinania nie dojdzie co jest grane. To tak słowem obrony mechaników. A poza tym będzie nówka fura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Serwis jak serwis, ale był nawet główny mechanik z Nissana i poległ , no nic samochod będzie wymieniony tak czy inaczej Tak na marginesie to w nissanie nie ma kogoś takiego jak główny mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Może Suff miał na myśli szefa mechaników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Taa, szefa wszystkich szefów też nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Miałem na mysli mechanika przysłanego z centrali Nissana, on też nic nie znalazł... Komputer nie pokarze to mechanik nie znajdzie takie to czasy nastały... Własciwie to nie nazwał bym ich mechanikami tylko wymieniaczami, W 5 stopniowej skali wystawiam serwisowi Nissana -1 za całokształt... Edytowane 22 Lutego 2018 przez stuff1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Znam strukturę firmy nissan i nie ma tam żadnego mechanika w centrali. Przyjechał pewnie ktoś z pomocy technicznej a oni aut nie naprawiają tylko doradzają i konsultują pewne kwestie z fabryką jak serwis o coś zapyta, więc bez obrazy dla tych panów ale pomóc i tak nie byli w stanie. Nie chce mi się wierzyć że auto nie ma ogrzewania i nikt nie wie dlaczego, ale skoro decyzja zapadła i dostaniesz nowe auto to problem się rozwiązał. Miłej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Samochód wymieniony Teraz jest wersja SV (poprzednio S) ogrzewanie działa dobrze . Pojezdziłem troszkę u dilera kilkoma samochodami w wersji S i w żadnym ogrzewanie nie działa prawidłowo. Wygląda to na jakis większy babol przy projektowaniu tego ogrzewania, wersja S ma ogrzewanie manualne natomiast SV climatronic który pracuje prawidłowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darktosik Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 W dniu 30.01.2018 o 11:36, Crith napisał: Nowością dla serwisu, w moim X-Trailu, było rozszczelnienie się osłony rozrządu... niestety przypadki chodzą po ludziach... U mnie to samo, czyżby zdunek? W dniu 9.11.2017 o 19:54, Mereth92 napisał: W silnikach 1.6 dci problem z ubywającym płynem chłodzącym leżał po stronie pękającego bloku silnika. Usterka praktycznie nie do wykrycia gdyż płyn przedostawał się w małych ilościach do oleju po rozgrzaniu i praktycznie natychmiast odparowywał przez co nie da się zaobserwować zmiany barwy oleju. masz jakieś konkretne informcje o tych pękających blokach, u mnie od momentu wymiany wentylatora chłodnicy, zaczęły się jaja. Najpierw mały wyciek na pare tysięcy, a teraz po przejechaniu ok 20 tys. zaczyna "pić" ten płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucianin Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Uszczelka pod głowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darktosik Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 6 godzin temu, lucianin napisał: Uszczelka pod głowicą niby tak, płyn czysty, oleju nie przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 20 godzin temu, darktosik napisał: U mnie to samo, czyżby zdunek? masz jakieś konkretne informcje o tych pękających blokach, u mnie od momentu wymiany wentylatora chłodnicy, zaczęły się jaja. Najpierw mały wyciek na pare tysięcy, a teraz po przejechaniu ok 20 tys. zaczyna "pić" ten płyn Konkretów ci nie podam ponieważ się nie da, jedyny sposób weryfikacji to wysłanie bloku na sprawdzenie szczelności. Wyciek jest zbyt mały i występuje głownie na rozgrzanym silniku co powoduje że płyn który dostaje się do oleju zdąży odparować nim wymiesza się z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi