Gość Vulk Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam. Wczoraj jadąc moją Almerą 1.4 N15 usłyszałem stuknięcie (przejeżdżałem przez próg zwalniający więc zignorowałem). Po przejechaniu 50 metrów zorientowałem się że nie mogę wrzucić 4. Po zjechaniu na pobocze zauważyłem że drążek zmiany biegów zmienił swoją pozycję, a mianowicie w tym momencie luz znajduję się w miejscu 4, ale bez problemu mogę wrzucić 1, 3 i 5. W czym może tkwić problem ? Zamieszczam dwa filmiki dla dokładnego objaśnienia o co chodzi. 1. Drążek zmiany biegów. 2. Almera od spodu przy próbie zmiany biegów. W razie potrzeby mogę nagrać filmiki z innej perspektywy. Pozdrawiam Edit. Znajomy przypuszcza że poduszka się zerwała, silnik się przechylił i dlatego nie mogę wrzucić biegów. Czekam na wasze rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Bardzo mozliwe ze poduszka sie zerwala. Masz mozliwosc wjechac na kanal lub podnosnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 widać wyraźnie że silnik i skrzynia chodzą... zdaje się że poduszka któraś poszła, tylna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.