NelaNice Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 I stało się... wzorowy kierowca z dość ciężką nogą doigrał się. Mam do wymiany przedni zderzak, przedni lewy reflektor i "coś" przy tylnim kole również z lewej strony (niestety nie umiem tego fachowo nazwać) Załączam zdjęcia. Z powodu nietypowego koloru samochodu jakim jest złoto-piaskowy zderzak muszę kupić taki, który można polakierować. Orientuje się ktoś jaki jest tego koszt? Warto kupić samemu i polakierować np sprayem czy lepiej zostawić to mechanikowi? Reflektor - ok, już znalazłam na allegro więc z tym problemu nie mam większego. Jedynie martwi mnie tylnia część samochodu. Mogę prosić o jakieś cenne rady? Na co zwracać uwagę? Co kupić sama a co zostawić do zrobienia mechanikowi? Byłabym bardzo wdzięczna za takie uwagi. Dodam jeszcze, że samochód jest rocznik 2007, wersja VISIA , 1.6 i zakres moich finansów nie jest zbyt duży. Z góry dziękuję za pomoc. Nela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Oddać do naprawy......przód drobnostka. Ale tył może mieć geometrię przestawioną bo siła uderzenia prawie złamała amortyzator. Drogie i skomplikowane to nie będzie a lepiej jak zrobią to solidnie. Ale co do ceny to już z konkretnym lakiernikiem-blacharzem. On zalatwia wszystko i można się potargować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Makrofag Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Tak ja napisał kolega oddał bym do naprawy bo może się okazać że są kolejne elementy do wymiany, które nie widać gołym okiem (sam tak miałem w poprzednim autku po rozebraniu elementów poszycia okazało się że koszt naprawy wzrósł ponad 2 krotnie) odradzał bym zamienniki koszt malowania 1 elementu to około 800 PLN bo trzeba będzie cieniować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.