RoboolLFC Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Witam wszystkich, mam problem z centralnym zamkiem. Otwieram z pilota samochód i wszystkie drzwi się otwierają a przednie od strony pasażera nie. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Edytowane 9 Października 2017 przez RoboolLFC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Czy podczas otwierania-zamykania słychać w drzwiach jakiś hałas? Możesz mieć uszkodzony siłownik,możesz mieć wyłamany przewód w przelotce w drzwiach,możesz mieć zablokowany zamek,nie obejdzie się bez zdjęcia boczka drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Dokładnie jak Jacko pisze - i bez ściągnięcia boczku się nie obejdzie. Może tylko wtyczka się poluzowała , wysunęła od siłownika? - w najlepszym przypadku. Przeważnie koniec żywotu siłownika zwiastują dziwne odgłosy - podczas zamykania / otwierania - piszczenie / rzężenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Żadnych dziwnych odgłosów nie ma. Dziwne jest to, że jak otworze drzwi od wewnątrz klamką i wyjdę z auta, pilotem zamykam i wszystkie drzwi się zamykają normalnie, po chwili otwieram z pilota i wszystkie się otwierają normalnie włącznie z tymi od strony pasażera. Ale jak odczekam 10 min i chce je otworzyć to wszystkie się otwierają a te z przodu od strony pasażera nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 A na pewno z tyłu też? Może włączyłęś selektywne odblokowanie dzrwi i aby otwarły się wszystkie trzeba nacisnąc szybko dwa razy na pilocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @ RoboolLFC - to dlaczego nie sprecyzowałeś objawów w pierwszym poście? Napisałeś tylko lakonicznie :" (...) mam problem z centralnym zamkiem.Otwieram z pilota samochód i wszystkie drzwi się otwierają a przednie od strony pasażera nie." Kurcze , ludzie - nikt nie siedzi wam na ramieniu i nie widzi co się dzieje przecież...echhh... Podobne http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/93691-centralny-zamek/ Może to wina wilgoci, że wariuje? Albo się kończy zamek / siłownik - jeśli sytuacja powtarza się sporadycznie. Jeśli systematycznie / za każdym razem jest tak samo - to może faktycznie macie jakieś "specjalne systemy", o których wspomniał @Karminadel - i tu trzeba się pochylić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Selektywne odblokowanie drzwi jest wyłączone więc to nie to, nie będę zawracał głowy pierdołami i pojadę na serwis. Myślałem, że może ktoś tak miał i zna problem ale widzę, że jestem jedyny więc z byle pierdołą znowu na serwis trzeba jechać. Po przejechaniu 20tys krótko o moim 1.2 kaszkałce. Wymiana rozrządu całego, adaptacja czujników ciśnienia bo głupoty pokazywały, teraz centralny i jeszcze rano po dłuższym postoju silnik trochę klepie po odpaleniu. Generalnie po nowym samochodzie spodziewałem się trochę więcej ale ogólnie auto fajne. Pozdrawiam Przeczytałem kilka komentarzy spod linku który kolega udostępnił i jednak nie jestem sam hurrrra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Eeee tam jak na 20 milionów kilometrów - to i tak długo wytrzymał Ja jak mnie ktoś pyta o auto to bez ogródek mówię, że fajne, dużo gadżetów (a ja lubię gadżety) jak za ta cenę, ale ogólnie bardzo tandetne. Następne na pewno nie będzie już nic z Renault... no chyba, że coś wypuszczą fajnego (estetycznie) lub na inne mnie nie będzie stać. Tandeta - ale przynajmniej tania [no może nie dzisiejsza Tekna+]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Przeczytałem kilka komentarzy spod linku który kolega udostępnił i jednak nie jestem sam hurrrra Ten kolega,to jest nasz rodzynek na wysokich obcasach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Eeee tam jak na 20 milionów kilometrów - to i tak długo..].@Karminadel, napisz proszę jak z 20tys zrobiłeś 20milionow? Wiem o co Ci chodziło, ale akurat kolega nie napisał 20tys kkm tylko 20tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 @Karminadel, napisz proszę jak z 20tys zrobiłeś 20milionow? Wiem o co Ci chodziło, ale akurat kolega nie napisał 20tys kkm tylko 20tys. Kolega cichaczem poprawił swój błąd . Wcześniej było 20000tys Ufff dobrze, że nie pisze przynajmniej tyś jak wielu %$#%@^%# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 @Karminadel, napisz proszę jak z 20tys zrobiłeś 20milionow? Wiem o co Ci chodziło, ale akurat kolega nie napisał 20tys kkm tylko 20tys. To jam jest temu winny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam, szybko o moim problemie z centralnym zamkiem. Wizyta w serwisie i diagnoza cały zamek do wymiany, wymienili i jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Pojawił się p[roblem w mojej Kaśce,nie działa centralny z pilota,a żeby było ciekawiej nie działa z obydwu pilotów,diody na pilotach mrugają a centralny niet,martwy.Zamykanie kluczykiem działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi