maniekott Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Hej mam pytanko co do tematu uszczelniacza od strony kół pasowych. Jest jakiś patent na blokadę koła przy odkręceniu go i przy ściąganiu. U mnie zaczyna się pojawiać zapocenie w tym miejscu i razem z olejem i filtrami bym to zrobił. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Patent ? Znaczy zostawić auto na biegu i ręcznym ? Niektórzy blokują koło zamachowe przez rozrusznik albo czujnik wału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekott Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 poprostu sie zastanawiam czy jak zablokuje biegiem i hamulcem to nie zetnie jakiegos klina na walku od strony skrzyni jak np w civicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Tego to nie wiem. Nie spotkałem jeszcze auta ,które miało by taki klin. W civicu jest klin na wale od strony sprzęgła ? Nawet jeśli był by klin od strony sprzęgła to kręcąc śrubą na kole pasowym działali byśmy na niego takimi samymi siłami jak przy hamowaniu silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.