Kefir Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Witam panowie mam pytanie bo niedawno kupiłem QashqaiZanim pojechałem na pierwszy przegląd mój komputer po zatankowaniu za każdym tankowaniem do pełna pokazywa około 950km do przejechania na zbiorniku Teraz jestem po pierwszym przeglądzie i po zatankowaniu zbiornika do pełna pokazuje 650km a następne tankowanie 740km I moje pytanie o co chcodzi skąd ta nagła zmiana ? Przecież za każdym razem resetuje wszystko Czyżby wgrali mi jakieś błądne oprogramowanie ? Ach byłbym zapomniał przed średnie salanie przy 140km/h 6,5L a teraz 7,8L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Albo zresetowali pamięć i uczy się od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 A w którym serwisie byłeś?? Ja też mam 1,6dCi 4x4 i mi na pełnym pokazuje różnie ale około 900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pewnie zalezy od tego jak jezdzisz, masz ciezka noge to pokaze Ci mniej, przy spokojnaj jezdzie na autostradzie (max 130) potrafie przejechac 1000 km ale tez nie zawsze, pewnie zalezy to, od zawartosci paliwa w paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 No wiecie uczenie się to uczenie ale nie tyle czasu a w większości aut które miałem srednia po resecie i pełnym tankowaniu zawsze byłe jakąś tam srednią fabryczną która z kolejnymi kilometrami potrafiła czasami diametralnie spadać lub rosnąć a tu jak ? załozenie po przejechaniu autostrady i uzyskanie średniej 6,5L komputer daje mi po zatankowaniu założenie średniej 10L na setkę Co do serwisu to w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajakiujscie Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 U mnie też dziwna sprawa - jak przejadę granicę państwa - spalanie zawsze spada średnio o 1L/100 km . Może powietrze ma inne parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 U mnie też dziwna sprawa - jak przejadę granicę państwa - spalanie zawsze spada średnio o 1L/100 km . Może powietrze ma inne parametry. Jest bardziej opływowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 U mnie też dziwna sprawa - jak przejadę granicę państwa - spalanie zawsze spada średnio o 1L/100 km . Może powietrze ma inne parametry. Ja mysle, ze to zmniejszone spalanie jest zwiazane z Twoim portfelem swiadczen na rzecz tamtejszych sluzb i odwieczny strach czlowieka przed przeznaczeniem ................................. wiekszej kasy na podroz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Też mi się tak wydaje. Ja najlepsze spalanie wśród jakichkolwiek tras osiągnąłem w górzystej Szwajcarii. Tam nawet almera paliła ciut ponad 6 litrów. A na jakiś 150 km, tankując pod korek dało się zejść chyba nawet poniżej 6. Wynik jakiego nigdy nie powtórzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ja mysle, ze to zmniejszone spalanie jest zwiazane z Twoim portfelem swiadczen na rzecz tamtejszych sluzb i odwieczny strach czlowieka przed przeznaczeniem ................................. wiekszej kasy na podroz Raczej nie,kilka razy miałem okazję testować paliwo w Austrii i jadąc po A raczej nie myślałem o tamtejszych ograniczeniach,a jednak dało się odczuć i lepszą dynamikę i niższe spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir Opublikowano 21 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 JAk dla mnie to dziwna sprawa coś chyba musi być nie tak skoro jadąc na tempomacie 140km/h przez około godzinę średnia prędkości wyniosła i tu jakieś inne prawa matematyki 125km/h a w serwisie powiedzieli no bo wie pan on na bieżąco sprawdza hmm no to ja chyba w innej szkole się uczyłem Sprawa załatwiona niestety ale serwis nie potrafił tego zrobić (odłączyć kleme na 5min i wszystko wróciło do normy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi