jalapeniak Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Witam serdecznie, Mam pytanie do użytkowników tego samochodu (Nissan Almera Tino 2005r [audio z wyświetlaczem]). Czy tylko u mnie jest tak tragiczne audio :? Oczywiści mowa do osób, które lubią głośniej posłuchać muzykę. Niestety bass, a właściwie jego brak trochę mnie irytuje.Z tego co udało mi sie wyczytać na forum wymiana oryginalnego radia jest prawie niemożliwa ? Czy tylko trafiałem na tematy gdzie było to odradzane ? Ktoś radził sobie z tym ? Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Nie musisz zmieniac radia, czesto roznica miedzy zestawem economic a premium to nie radio ale dodatkowy wzmacniacz i glosniki lepsze, ew. Subwoofer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalapeniak Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Mówisz, że to wystarczy ? W poprzednich samochodach jakoś nie myślałem o dodawaniu wzmaka, bo jakoś oryginalne mi wystarczały. W tym przypadku jednak chciałbym wygłuszyć samochód i ulepszyć audio. A takie pytanie, czy dałoby się wymienić te radio ( telwizorek) bo chciałbym wstawić dotykowe ? Czy jeszcze nikomu się to nie udało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 kup wzmaka przykładowo 4x50w rms bądź większy zamontuj pod radio są przejściowki na wzmaki i będzie dobrze grało już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalapeniak Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Na pewno wzmacniacz poleci do niej plus wygłuszenie i sub. Niestety za bardzo obeznany nie jestem i pytanie wyrosło. Tinka potrzebowałaby 4 kanałowego czy 2 kanałowego wzmaka ;? Czym się kierować przy zakupie wzmacniacza ? Jakie firmy są polecane,a jakich lepiej unikać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniusroda Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Żeby nie zakładać nowego tematu. Mam almerę n16. Kupiłem z zamontowanym radiem Pioneer ach p4100dvd. Sęk w tym, że firmowe głośniki są beznadziejne i chciałbym w pierwszej kolejności wymienić przednie. Budżet około 200-300 zł. Nie chcę dyskoteki w aucie, a przyjemnego brzmienia i żeby nie "pierdziały" kiedy od czasu do czasu podgłośnię. Stąd moje pytanie, ponieważ w opis aukcji nie wierzę - co możecie polecić? W grę wchodzi oryginalny rozmiar - nie chcę żeźbić w drzwiach, subwoofer nie wchodzi w grę. Ma grać przyzwoicie - lepiej niż w oryginale Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 w almerce chyba sa głosniki 20w i po głosnym sluchaniu czesto stare zawieszenie siada z tego co pamietam w primerach p12 juz 40w i powinno wystarczyć pod same radio a wygladaja podobnie do tego jeszcze wygłuszyć drzwi i powinno być znośnie Bo montaż np. głośnikow 100w RMS mija sie z celem gdyż dobre radio ma ok 20w RMS więc potrzebny był by jeszcze wzmak np. glosniki hertz cena ok 200zł do tego dystanse 40zł i wzmak dobry ale używany około 200zl plus okablowanie 50zł i wygłuszenie 60zł łacznie wyjdzie ok 550zł lub kup suba pod fotel 200-300zł plus kable i bedzie równiez przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.