Borsuk_Micra Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam, Mam problem z Micrą K11 1.0 Benzyna. Auto w pewnym momencie zaczęło mieć problemy. Nie równo pracowało, ociężale reagowało na gaz, było totalnie bez mocy i kopciło na postoju (i pewnie w czasie jazdy także). Po szybkiej diagnozie okazało się, że po odpięciu wtyczki od przepływomierza (pod filtrem powietrza) wszelkie problemy przestają istnieć. Wszystko wydaje się sprawne, ale po coś jest przepływomierz... Zakupiłem nowy. Wymieniłem i problemy wróciły natychmiast. Czy ktoś może coś podpowiedzieć ? Kable muszę sprawdzić wiem... sprawdzę. Aktualnie jeżdżę oczywiście z odpiętym przepływomierzem. Czy to czymś grozi ? Dodam, że świece nowe, filtry i samochód ogólnie przeglądnięty. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jakiej firmy przepływkę kupiłeś? Podłączałeś się pod obd? Jakieś błędy są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk_Micra Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Nie podłączałem pod obd - nie mam sprzętu do tego. Zresztą co do producenta przepływki - też nie wiele mogę powiedzieć. Kupiłem na alegroszu podobno fabrcznie nową. Wygląda identycznie jak wyciągnięta z Micrusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jeśli kupiłeś nie firmową to może się okazać, że ta nowa jest również niesprawna. Zbadaj jakie jest jest napięcie na zapłonie (ACC), powinno oscylować wokół 1V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk_Micra Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Dziekuję za podopowidź. Sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.