Red_Sebald Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Dzień dobry, mam pytanie, czy w naszych autach z silnikiem 1.6 dci jest dodatkowy elektryczny podgrzewacz w układzie wentylacyjnym? W moim poprzednim aucie (Peugeot 508 2.0 hdi) w taką pogodę jak obecna praktycznie od razu po uruchomieniu czuć było działanie dodatkowej nagrzewnicy. W Nissanie nawiew jest chłodny, przynajmniej do czasu nagrzania płynu chłodniczego. Zakładając, że auto jest sprawne - czy tutaj takiej grzałki nie ma, czy np. działa ona dopiero od jakiejś granicznej temperatury zewnętrznej? Pozdrawiam, Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 U mnie dziala od razu ale ja ustawiam nawierz na twarz na klimatyzacji. Wtedy od razu leci cieple. Na auto trzeba poczekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red_Sebald Opublikowano 24 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Rzeczywiście, z nawiewem ustawionym ręcznie działa (prawie) od razu. Dziwne ale prawdziwe Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Tak samo mam w volvo xc60. Nie wiem czemu tak. Moze gdzies jest to opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.