dexterous Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Witajcie. od paru dni jestem posiadaczem terrano z 2002r silnik 2.7 tdi, automat. Mam 2 pytania. czy 3 tys obrotow przy 90km/h jest prawidlowe czy po prostu nie wbija mi 4 biegu. i do czego służy maly guziczek na gałce skrzyni pod tym duzym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Co do obrotów to nie pomogę, ale przycisk służy do zjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterous Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Rozumiem że musi być wciśnięty jeśli to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Przy zjazdach stromych się go włącza - powinna się zapalić kontrolka jakaś (bynajmniej u mnie się zapala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterous Opublikowano 29 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 naprawde nikt nie moze sie wypowiedziec na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Hmm, w automacie V6 oprócz kick-downa na lewarku jest jeszcze przycisk "sport" na kokpicie ... może u Cb też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterous Opublikowano 29 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 testowalem to jak by zmienial na 4 bieg, chodzi mi czy obroty przy tej predkosci nie sa za wysokie, na kazdym trybie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Tutaj na forum jest raczej mało automatów TomGr i Enzo mają ... ale V6 ja też automat do siebie wrzucam ... ale też V6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Przecież to nie jest przekładania bezstopniowa. Stajesz na długiej prostej, wrzucasz D i startujesz. Liczysz ilość zmiany biegów. Jak były dwie do 90 km/h to nie wrzuca czwórki. Jak są trzy, to wrzuca czwarty bieg. Silnik, który posiadasz osiąga max moc przy 3600 obrotów, zatem tyle powinien mieć przy górnej optymalnej prędkości jazdy (około 120 km/h) Sprawdzę jakie obroty ma na 4 i 5 biegu maual przy 90 km/h i porównamy (to będzie jakiś wyznacznik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterous Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 sa 3 zmiany robilem tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Może masz mosty wolniejsze, od TD na przykład Prędkość jest sczytywana z reduktora a nie faktyczna z kół Albo zębatka linki w reduktorze ? (są 3 rozmiary) ... ale u Cb powinien być sensor a nie linka A może reduktor masz inny ...? Jaki rozmiar opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adelberg Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Kolego ten przycisk to 'overdrive'. Czyli wyłącza nadbieg - redukcja do 3 biegu. Jeżeli wydaje ci się że masz zbyt wysokie obroty to sprawdź przycisk po prawej stronie kierownicy. Jest on trzy zakresowy tzn - pośrodku jest tryb normalny do góry tryb sportowy a na dole tryb do jazdy po śliskiej nawierzchni i ciągnięcia przyczep i właśnie wtedy komp od skrzyni generuje wyższe obroty na danym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi