Gość nismo Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam. Chciałem przedstawić rozwiązanie i następującego problemu- może się przyda innym użytkownikom. Pacjent to nissan p12 1.8 2002r. Objawy: uczucie wypadania zapłonów - choc komp tego nie zgłaszał - mulenie auta na wyższych obrotach i przeważnie po rozgrzaniu silnika - gaśnięcie silnika w czasie jazdy - problem z uruchomieniem auta gdy silnik był ciepły - smród benzyny w aucie przy otwartym oknie w czasie gdy było wyczuwalne wypadanie zapłonów - no i na zmianę - raz była moc a raz nie - błąd wyświetlany przez komp to P0335. No i najważniejsza sprawa- Na początku komp nie zgłaszał usterki położenia czujnika wału korbowego , ponieważ aby komp go zapisał musi on być parę razy zarejestrowany. Po prostu były na początku tylko objawy powyższe i nic więcej. dopiero jak już zaczął padac na dobre - wtedy komp zarejestrował go. Wymiana czujnika na nieoryginalny nie przyniosła efektu. Po włożeniu oryginała mam spokój i autko chodzi jak powinno. Mam nadzieję że mój wywód się przyda innym użytkownikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Często to tylko problem z przewodami. Ja zamieniłem u siebie miejscami czujnik położenia wału z czujnikiem położenia rozrządu (tak, są identyczne) i wszystko wróciło do normy, ale teraz po prawie dwóch latach znowu zdarzy się czasami wypadnięcie zapłonu, ale nie dzieje się na tyle często, żeby mi się chciało coś z tym na razie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.