Zolwik_Tuptus Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Hej. Podczas ostatnich dni zacząłem nieco częściej używać klimy i zauważyłem, że w chwili gdy włącza się kompresor następuje delikatny uślizg paska. Sprawdziłem i muszę go naciągnąć. Niestety nie zauważyłem naciągu jak na alternatorze lub pompie wspomagania, za to jest rolka (coś jak w pasku rozrządu) Miejsca jest mało żeby podejrzeć, więc może ktoś pomorze - jak to zrobić? Jakie klucze? Dzięki za jakąkolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Powinno być podobnie jak u mnie. Popuszczasz nakrętkę (chyba 17) na śrubie w osi rolki o połowę obrotu i potem śruba z góry (napinacz) prostopadle do rolki (chyba 14). Po regulacji dociągnąć nakrętkę trzymającą rolkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.