kuban Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie i Panie, Od 3 lat jestem włascicielem nissana Q 1.2. Od kilku dni regularnie po tym jak odpalam silnik zapala mi się żółta/pomarańczowa kontrolka ostrzegawcza (ta z wyrzyknikiem) - identyczna jak czerwona od układu hamulcowego. W instrukcji nie mogę nigdzie znaleźć informacji za co jest ona odpowiedzialna. Zazwyczaj zdarza się to przy niższej temperaturze ale nie jest to reguła. Czasami po pewnym czasie znika, czasami towarzyszy mi przez cały czas jazdy niezaleznie od dystansu. Jakieś podpowiedzi co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jeśli chodzi o ten trójkąt ostrzegawczy,to możesz sobie to wykasować przyciskiem na kierownicy,tym po lewej stronie.Jeżeli ona nie gaśnie samodzielnie w czasie kilkudziesięciu sekund od odpalenia silnika,to znaczy że jakiś obwód ma Ci coś do zaoferowania,jakąś niespodziankę.Byłeś z tym w serwisie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuban Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jeszcze nie byłem i nie jest to trójkąt. To jest dokąłdnie ta sama dioda co hamulec, czyli wykrzyknik w nawiasie tylko w kolorze żółtym/pomarańczowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A nie jest to kontrolka od ciśnienia opon? Nie mam QQ ale jakoś mi się kojarzy z niskim ciśnieniem w kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo2222 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A nie jest to kontrolka od ciśnienia opon? Nie mam QQ ale jakoś mi się kojarzy z niskim ciśnieniem w kołach Moim skromnym zdaniem mogą to być zabrudzone zaciski tylnych hamulców. W serwisie po wyczyszczeniu kontrolna w moim nissanie przestała świecić. Może to być również problem z akumulatorem/ sugestia z serwisu/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuban Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Ok - w takim razie czas wybrać się do serwisu i to zweryfikwać Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jeszcze nie byłem i nie jest to trójkąt. To jest dokąłdnie ta sama dioda co hamulec, czyli wykrzyknik w nawiasie tylko w kolorze żółtym/pomarańczowym Aaaaa! To pucowanie hamulców trzeba zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Przeskakujac po ekranach w komputerze pokladowym, masz ekran WARNINGS i chyba tam powinno pisac co mu dolega. Przynajmniej ja tak mialem ostatnio jak mialem niskie cisnienie w oponach. Informacja o tym byla zarowno na ekranie z 'cisnieniem' oraz 'warnings'. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Zainstaluj sobie ponizsza ake, tam powinny byc opisy dla poszczegolnych ikonek etc... https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nissan.alldriverguide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.