natraj Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Mam nocne zmiany. Przyjechałem samochodem normalnie z pracy. Wczoraj chciałem jechac na kolejną nocke i nissan nie odpalił. Pompka paliwa sie załączała, rozrusznik kręcił ale samochód nie odpalał. Tyrałem go tak ponad pół godziny co jakis czas krecąc rozrusznikiem, aż padł mi akumulator. Podłączyłem na noc prostownik i przed chwilą poszedłem odpalić auto i zapalił od razu. Jestem tym bardzo zdziwiony bo aku wydawał sie wczoraj mocny. Świeci się kontrolka od silnika (jakis blad silnika) Czy to moze być wina tylko akumulatora? Dodam ze auto mam na LPG, silnik to 1,8 114 KM , Miesiac temu wymienilem swiece bo auto szarpało na wszystkich biegach. Po wymianie swiec problem szarpania ustał. Czy teraz przyczyną mogą być świece? Moze za mocno lub za słabo je dokręciłem albo przerwa fabryczna jest za duża albo za mała Moje swiece to : Producent: DENSO Kod produktu: K16TT Jednostka: szt Średnica [mm] 14 Rozmiar klucza 16 Moment dokrecenia [Nm] 22 Masa [g] 43 Świeca zapłonowa 1 elektroda masowa Rozmiar gwintu 1 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 jaka instalacja lpg?? sekwencja ?? odczytaj błąd... 1. Włączamy zapłon (bez uruchomienia silnika)2. Zwieramy piny 1 oraz 8 na około 2-3 sekundy3. Po owych 2-3 sekundach rozwieramy piny4. Żółta kontrolka na desce rozdzielczej zaczyna migać5. Jeżeli się nie udało to powtarzamy punkt 2.Miganie przekazuje właśnie numer kodu. Są to 4 serie mignięć. W każdej serii występuje od 1 do 10 mignięć (10 oznacza cyfrę 0). Kolejne serie wyświetlane są w odrobinę innym tempie. Po 4. serii następuje odrobinę dłuższa przerwa niż pomiędzy seriami.Dla przykładu. Kombinacja 10,3,10,10 oznacz kod błędu P0300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natraj Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 instalacje mam sekwencje firmy BRC gdzie znajde te piny? Godzine temu odpalał a teraz znowu tylko kreci rozrusznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 gniazdo diagnostyczne... słupek od kierowcy/zajrzyj pod spód obok cięgna do otiwerania maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natraj Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Problem rozwiązany. Komputer pokazał czujnik połozenia wału korbowego. Po wymianie auto odpala za kazdym razem. Całkowity koszt to 170 zł (wielkopolska) Moze sie komus przydadzą moje objawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.