Coyote024 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 witam Panowie, problem polega na tym że jak opuszczam szybę pasażera to idzie dość mozolnie na dół, gorzej jest jak idzie w górę bardzo wolno czasami aż stanie i widzę że przy końcu szyba przechyla się na bok tzn kantuje się , kilka cm przed całkowitym zamknięciem wchodzi na " swój tor ", rozebralem mechanizm i wygląda i działa poprawnie , czyszczenie i smarowanie nic nie pomogło, czy to może być uszczelka w drzwiach?czy mechanizm czy te prowadnice , wizualnie wygląda ok i jak wyciągnąłem szybę to chodzi bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art9988 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 ja mam tak, że jak otwieram szybę z panelu kierowcy to bardzo ciężko się otwiera a zamknąć jej nie idzie w ogóle lub bardzo powoli. a z panelu pasażera wszystko normalnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 U mnie nie ma różnicy śmiga jak ta lala. Szybę w swoim torze utrzymują prowadnice. Sprawdź dokładnie czy aby ślizgi nie są za bardzo wyrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.