zomb Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dotyczy Maverick 2.4B '95 Przez większość roku kierunki działają bez zarzutu. Zimą jak jest chłodniej i większa wilgotność zaczyna rządzić przypadek. Raz działają raz nie. Mignie kilka razy, a potem zawiesi się na kilka sekund a potem znowu mignie kilka razy, i tak w kółko. Takie samo jest zachowanie świateł awaryjnych. Każdorazowo na zawieszenie kierunków pomaga WMIM czyli Wyzwalany Manualnie Impuls Mechaniczny (grzmotnięcie w kierownicę). Oczywiście mogę grzmocić w kierownicę z częstotliwością 60-120 grzmotów na sekundę, ale to dość uciążliwe. Domyślam się że to będzie jakiś przekaźnik... i tu pytanie - gdzie znajdę odpowiedzialny element za działanie kierunkowskazów/świateł awaryjnych? Ewentualnie gdzie indziej szukać rozwiązania problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 nie jestem specjalista od Terrano ale skoro uderzenie w kierownice pomaga, typuje do sprawdzenia przelacznik zespolony, byc moze wystarczy tylko poprawic styki (o ile w ogole zespol jest rozbieralny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Problemem będzie przekaźnik. Miałem go na wierzchu jak przestał działać. Delikatne puknięcie powodowało że się budził na jeden takt i znowu cisza i tak w kółko. Za którymś razem zaczął działać normalnie. Ewidentnie to on jest problemem. Tylko nie mogę znaleźć takowego. Jedyna używka jaką znalazłem to http://allegro.pl/przekaznik-kierunkow-nissan-terrano-ii-2573141b00-i6986985484.html tylko sa inne oznaczenia. (OT. czy zdjęcia do posta można wrzucac tylko jako linki zewnętrzne?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 zdjecia mozesz wrzucac do postu tylko musisz uzyc pelnego edytora, nie piszesz pod postem tylko klikasz button 'Wiecej opcji' (prawy, dolny rog) pozniej w lewym, dolnym masz button 'Dodaj plik', tylko przed wrzutka warto zmniejszyc zdjecia na kilkaset kB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Znalazłem nowy przekaźnik w Intercars za 20zł. Zmieniłem i wygląda na to że jest ok. Gdyby było inaczej nie omieszkam poinformować. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.