Quaczek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć, chce kupić nowe opony na zimę (rozmiar 185/65 r15) i mam mały dylemat, mianowicie naczytałem się różnych opinii i już sam nie wiem co myśleć... Osobiście zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Nokian WR D3, BFGoodrich G-Force Winter 2 i Fulda Kristal Montero 3.Ogólnie to szukam opon za około 200zł/sztuka, jazda głównie po mieście, raz w tygodniu wyjazd poza miasto do rodziców itp.Co byście wybrali spośród tych trzech które podałem? Ewentualnie może polecilibyście coś od siebie. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Quaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zobacz, ile już wiedzy i porad nt. wszelakich opon, kół itp. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100687-opony-i-felgi-na-zim%C4%99/page-49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Ale prawidłowy rozmiar opon do p11 z felgą 15 cali to 195/60/15 lub 185/65/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quaczek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Wkradła się literówka, oczywiście chodziło mi o 185/65 r15. Już edytowałem, dziękuję za informację Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Quaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzelniax Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Stoję przed dylematem wyboru opon zimowych do mojej Primerki Czy ktoś z Was tu obecnych miał może styczność z jednymi z tych dwóch rodzai opon??? http://www.iparts.pl/czesc/opona-zimowa-kormoran-snowpro-18565-r15-88t-18565r1588tsnowpro,1-kormoran-18565r1588tsnowpro-1639622.html http://www.iparts.pl/czesc/opona-zimowa-nexen-winguard-sport-18565-r15-88t-18565r1588twinguardsport,1-nexen-18565r1588twinguardsport-1640105.html Muszę w końcu kupić opony bo moje zimówki wołają już o pomstę do nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 jeździłem kiedyś na tych kormoranach renault clio powiem Ci że stanęły na wysokości zadania, byłem pod wrażeniem na śniegu sprawowały sie super na mokrym też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Nexeny widziałem nawet w GLA SUV Mercedesa, więc Primerka będzie odziana budżetowo, ale "szpanersko" No i Kormoran wg. etykiety UE jest gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja mam Nexeny letnie - są za***iste! Ciche , dobrze się sprawują na mokrym. Zimowe od zawsze Bridgestone , ale jak te dokończą żywota - czyli za jakiś sezon , dwa - zastanawiałam się nad właśnie Nexenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 na lato zakupiłem juz nówki NEXEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Nexeny widziałem nawet w GLA SUV Mercedesa, więc Primerka będzie odziana budżetowo, ale "szpanersko" Chyba NOKIAN'y prędzej ...No , ale nie będę się kłócić - bo to nie ja widziałam. A jaki to "szpan" posiadać koreańskie Nexen'y? Nie mam pojęcia ... Aczkolwiek stosunek cena / jakość / zadowolenie - u mnie zdał egzamin Ciekawa będę Twojej opinii w przyszłym roku @lukee84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Chyba NOKIAN'y prędzej ...No , ale nie będę się kłócić - bo to nie ja widziałam. Nie jestem zdziwiony, że Ty jesteś zdziwiona, bo sam byłem zdziwiony na tyle, że podpytałem kolegę, gdzie mu te Nexeny zakładali - odpowiedział, że w jego ASO. Nie zapytałem tylko czy też u nich je kupował, ale nie w tym rzecz. Ma je już drugą zimę, zaliczył na nich kilka zimowych wypadów na narty i twierdzi, że są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 W dniu 12.12.2017 o 16:58, Skyller napisał: Chyba NOKIAN'y prędzej ...No , ale nie będę się kłócić - bo to nie ja widziałam. A jaki to "szpan" posiadać koreańskie Nexen'y? Nie mam pojęcia ... Aczkolwiek stosunek cena / jakość / zadowolenie - u mnie zdał egzamin Ciekawa będę Twojej opinii w przyszłym roku @lukee84 już trochę km minęło jak założyłem je do primery... jaka ocena? hmm... myślę że cena do jakości jest bardzo dobra, opony ciche, dobrze zachowują się na suchej i mokrej nawierzchni. Jestem zadowolony i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi