mikolaj984 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Witam serdecznie, mam pytanko kupiliśmy puknietego qashqaia ii i sprawa radaru zbliżeniowego, jak już słyszałem trzeba go skalibrować na specjalnym lustrze, orientuje się ktoś z was gdzie i jaka cena jest za taka usługę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 ale testowałeś jak to działa ? czy potrzebna kalibracja . może najpierw jakiś teścik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Kalibrują w serwisie trwa to około 3 godzin ile kosztuje nie mam pojęcia robili mi to na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Samochód był uderzony wiec podejrzewam ze bez kalibracji się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 ... sprawa radaru zbliżeniowego, jak już słyszałem trzeba go skalibrować na specjalnym lustrze, orientuje się ktoś z was gdzie i jaka cena jest za taka usługę ? Telefon do ASO i się dowiesz. Wg mojej wiedzy nawet ASO nie mają na stałym wyposażeniu tych luster do kalibracji, tylko zamawiają sprzęt kiedy mają klienta. Z tego też powodu nie sądzę, byś skalibrował radar gdzieś poza ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Lustra powinni mieć gorzej bywa z miejscem potrzebnym do tego, ja czekałem 3 dni żeby mogli wygospodarować potrzebną powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wiem wiem właśnie słyszałem ze trzeba się umówić w aso na wizytę bo nie maja luster wszędzie. A orientujecie się może czy da się takowy radar wyłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 O ile dobrze pamiętam, to w komputerze mam taką opcję, więc w QQ zapewne też masz. Ale na pewno można wyłączyć współpracujący z tym ustrojstwem hamulec awaryjny... Driver Assistance - użyj aby włączyć / wyłączyć dowolny z systemów / ostrzeżeń Driving AidsLane - włączenie / wyłączenie system ostrzegania przed niekontrolowaną zmianą pasa ruchu (LDW) Blind Spot - włączenie / wyłączenie sygnalizacji martwego pola (BSW) Parking Aids Emergency Brake - włączanie / wyłączanie hamulca awaryjnegoAsystent parkowania: Aby zmienić stan lub włączyć / wyłączyć dowolny z systemów wyświetlanych w menu Parking Aids, użyj przełącznika Góra/Dół w celu wybrania pozycji menu i przycisku ENTER, aby ją zmienić. Moving Object - włączenie / wyłączenie funkcji wykrywania obiektów ruchomych (MOD) rozdz.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) h Edytowane 12 Grudnia 2017 przez mikolaj984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Jest taka możliwość ale będzie się wyświetlał komunikat o wyłączonym systemie. Wyłącza się w ustawieniach komp. tym między zegarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ale pewnie już tego komunikatu o radarze wyłączonym nie da się usunąć poprzez elektronika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ale w komputerze w sensie jak ? Dobrze zrozumiałem ze jesteś pracujesz w serwisie nissana ? Nie pracuję w serwisie, ale mam instrukcję swojego pojazdu i potrafię z niej korzystać Proponuję zacząć od lektury instrukcji, a będzie Ci kolego o wiele łatwiej ... Dodam, że jak kupiłem 3 lata temu Pulsara w wersji jak w profilu, to siedziałem w garażu kilka zimowych nocek i dochodziłem "co i jak", a Ty zadajesz tutaj pytania które świadczą o tym, że instrukcji nie miałeś nawet w łapkach. Jeżeli nie wiesz, że w aucie masz komputer, że obsługuje się go "z kierownicy", co można tam poustawiać, to o czym mamy rozmawiać. Kolega wcześniej sugerował, byś najpierw sprawdził, czy Ci radar działa, by podjąć stosowne decyzje, a Ty kombinujesz z lustrami, elektronikiem, wyłączaniem czegoś co być może działa, a być może działa, lub ew. wystarczy podjechać do ASO i to skalibrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Sorki haha złe zinterpretowałem twoje słowa bo mi się pokazało tylko to z komputerem. No moja leży w samochodzie w warsztacie, wiec jeszcze do niej nie zaglądałem, ale dzięki za pomoc spokkjnie spokojnie, bo gdy pierwszy raz wejdę w post wyświetlają mi się tylko dwa zdania tego ci napisałeś dopiero jak drugi raz wejdę to reszta, generalnie instrukcje mam w duńskim języku raczej więcej się za dużo nie doczytam Najpierw to radar muszę kupic, samochód by uderzony wiec podejrzewam ze bez kalibracji się nie obejdzie Ja po prostu szuka rozwiązań. Podjechać do aso i skalibrować, a jak zawołają z 2 klocki za taka kalibrację, nie mam samochodu na gwarancji wiec nie jest tak kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 ... generalnie instrukcje mam w duńskim języku raczej więcej się za dużo nie doczytam Tu masz mój elaborat, z tym że zrobiony na podstawie Pulsara, ale na pewno lepsze to niż nic http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97200-pulsar-w-rodzinie-d/?view=findpost&p=1024951 Dodam, że na Alle bez problemu dostaniesz instrukcję za (o ile dobrze pamiętam) 5 dych, a być może na chomikarni też byś coś znalazł za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Idziesz do serwisu prosisz aby udostępnili Ci na chwilę książkę, robisz zdjęcia paru stron i masz instrukcje po naszemu. A jak jeszcze jakiś suwenir dasz to cho cho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj984 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Okej okej dzięki panowie za pomoc, kupujemy radar i zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi