mazek1313 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam mam problem z prawym kierunkowskazem mianowicie od czasu do czasu przestaje działać Jak przejadę przez wertepy autem zatrzęsie zaczynają działać Gdzie szukać przyczyny ? moze tylko jakaś kostka się poluzowała ? proszę o porady pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 To jeszcze tego nie sprawdziłeś? Wyciągnij oprawkę na wierzch (wymień żarówkę dla pewności) i sprawdź styki w kostce czy nie zaśniedziały oraz ciągłość przewodów (przetarcie izolacji). Podoginaj styki z żarówką w oprawce i spryskaj kontaktem połączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 żarówki sa dobre i styki też jak nie działa to cała strona nie jedna zarówka nie wiem ale czy coś nie ma w kolumnie kierowniczej ? tak jak napisałem przejechałem przez wertepy i kierunkowskaz działa bez problmu pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Brak masy i śniedź na stykach. Sprawdź masy (oczyść) przy skrzynce bezpieczników w kabinie (przy słupku), na fartuchach przy pompie ABS i analogicznie po drugiej stronie przy włączniku alarmu otwarcia maski silnika. Prawdopodobnie jednak masz problem z manetką kierunkowskazów. Rozkręć obudowę kierownicy i sprawdź połączenia przy manetce od kierunków czy nie przyśniedziały (oczyść i spryskaj kontaktem). Jeśli problem powtórzy się - manetka do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.