mluk Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam, chciałbym dołożyć grzanie foteli w Pathfinder 2,5DCI 2007r.; sporo gratów na rynku wtórnym pojawiło się ostatnio, więc liczę, że uda się złożyć na używanych. Czego będę potrzebować, poza oczywistymi rzeczami, jak przełączniki i maty? Pod fotelami są jakieś wolne kostki, podejrzewam, że wiązka jest uniwersalna i była przygotowana fabrycznie do grzania? Co poza tym, pewnie jest jakiś sterownik? Jaki ma symbol, może ktoś ma zdjęcie? Niestety w serwisie Nissan w Warszawie się nie znają...nie umiom...nie pomogą, . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 aby wsadzić coś ori na ori komponentach musialbyś mieć siedzenia, sterownik , przełącznik , przekaznik, itd... kostki są pod siedzeniami ale co dalej z tym tego nie wiem z pewnością "sq" wie najwięcej w tym temacie...... dosyć dużo tego i koszta też niemałe, mozliwe iz trzeba kodować moduł komfortu itd. Fabryczne maty są inaczej zbudowane bodajze na bazie drutu oporowego i to musiałbyś wydłubać z siedzeń co chyba nie będzie łatwe. Prościej wymienic całe siedzenia tylko iz przewaznie były to skórzane a jak siedzenia to i reszta całej tapicerki.... Ja poszedłem na łatwiznę- kupiłem zestaw 4 mat z sterownikiem i okablowaniem (dostepne na alledrogo za 299zł) z płynnym sterowaniem grzania. Tak , wiem iż to chińszczyzna... wsadziłem maty w siedzenia, sterownik w panel srodkowy (tam gdzie wajcha z biegów aby pasażer i ja miał łatwy dostęp) i jak narazie to grzeje w dupsko i plecka aż miło. I powiem iz dosyć szybko się toto nagrzewa. Ustawione na max. grzeje jak diabli. Patrząc na fotele nic nie widać, ot zwykłe siedzenia. Rozbieranie siedzeń jest banalnie proste w pathu. Ile te "carbonowe" maty wytrzymią nie mam pojęcia, zobaczymy. Dam znać, koszta nie duże a cieszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Części to pół biedy. Trzeba modyfikować IPDM i BCM - bez Consulta tego nie zrobisz. Jak już KrisT napisał taniej i łatwiej będzie dołożyć osobny zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mluk Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 aby wsadzić coś ori na ori komponentach musialbyś mieć siedzenia, sterownik , przełącznik , przekaznik, itd... kostki są pod siedzeniami ale co dalej z tym tego nie wiem z pewnością "sq" wie najwięcej w tym temacie...... dosyć dużo tego i koszta też niemałe, mozliwe iz trzeba kodować moduł komfortu itd. Fabryczne maty są inaczej zbudowane bodajze na bazie drutu oporowego i to musiałbyś wydłubać z siedzeń co chyba nie będzie łatwe. Prościej wymienic całe siedzenia tylko iz przewaznie były to skórzane a jak siedzenia to i reszta całej tapicerki.... Ja poszedłem na łatwiznę- kupiłem zestaw 4 mat z sterownikiem i okablowaniem (dostepne na alledrogo za 299zł) z płynnym sterowaniem grzania. Tak , wiem iż to chińszczyzna... wsadziłem maty w siedzenia, sterownik w panel srodkowy (tam gdzie wajcha z biegów aby pasażer i ja miał łatwy dostęp) i jak narazie to grzeje w dupsko i plecka aż miło. I powiem iz dosyć szybko się toto nagrzewa. Ustawione na max. grzeje jak diabli. Patrząc na fotele nic nie widać, ot zwykłe siedzenia. Rozbieranie siedzeń jest banalnie proste w pathu. Ile te "carbonowe" maty wytrzymią nie mam pojęcia, zobaczymy. Dam znać, koszta nie duże a cieszy... dzięki! tak pewnie zrobię, tylko korci mnie, zeby podpiąć to pod "oryginalne przełączniki od Nissana - już kupiłem używki - więc nie płynna regulacja, tylko dwa biegi Części to pół biedy. Trzeba modyfikować IPDM i BCM - bez Consulta tego nie zrobisz. Jak już KrisT napisał taniej i łatwiej będzie dołożyć osobny zestaw. dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.