Farmer Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Koledzy ktoś poratuje schematem. W moim parchu miga podczas jazdy kontrolka świec. Zdarza się też tak że świeci się ciągle lub lekko pobłyskuje. Sprawdziłem przekaźnik. Jest ok. Problem polega na tym ze instalacja w moim tyrku jest...Chu... wie skąd. Ktoś grzebał, przerabiał, kombinował. Interesuje mnie skąd jest zasilana cewka przekażnika który jest obok przekaźnika świec(za aku) Zasilanie tego przekaźnika jest obcięte i nie ma możliwości sprawdzić skąd dochodziły te kable. Po temacie. Problemem był ten rezystor w dolocie. Odpiąłem wtyczkę i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Są dwa przekaźniki od świec, jeden daje pełne napięcie przed odpaleniem a drugi deje przez Rezystor po odpaleniu zimnego silnika świece idą na pół gwizdka przez jakiś czas. Niestety schematu nie mam i tyle pamiętam jak miałem 2.7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.