Presario Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wszystko sprawdzone. Masy, kable wszelakie, nowy aku, altek po regeneracji...a po nocy brak pradu. Co za czort. Alternator byl dwa razy naprawiany, bo cos palilo regulator. W nim chyba szukam przyczyny. Czy to mozliwe, ze alternator aby byl nie do naprawy? Moze ktos mial podobny przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wszystko sprawdzone. Masy, kable wszelakie, nowy aku, altek po regeneracji...a po nocy brak pradu. Co za czort. Alternator byl dwa razy naprawiany, bo cos palilo regulator. W nim chyba szukam przyczyny. Czy to mozliwe, ze alternator aby byl nie do naprawy? Moze ktos mial podobny przypadek? Jakby co, to tutaj jest ładnie pokazane, jak sprawdzić instalację i w jaki sposób wykryć złodzieja prądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presario Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Juz wiem, ze ucieka 0,4 A. Auto nie pracuje a altek „cieply”. Tak twierdzi mechanior, bo auto oddalone ode mnie blisko 300 km. Juz mam dosc tego alternatora. Tylko gdzie ja kupie niechinski zamiennik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Skontakuj się z @Saydackiem Jest u mnie jego silnik z Navary, może będzie chciał upłynnić altka ? Tutaj w temacie (pkt 7) masz podgląd "trupa" http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/108782-navara-od-go%C5%82ej-ramy-iii-v2017-fotorelacja/?do=findComment&comment=1192740 Prąd może uciekać też przez radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presario Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Dzieki. Kupilem jakiegos altka na alle. Ponoc ma pasowac. Panel radia wyjety. Poprosilem mechanika aby odpial kabelek plusowy od alternatora- poboru pradu brak. To chyba jednak wadliwy altek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.